Gündem 'Canlı bomba' listesinde yer alan vatandaş: Sokağa çıkmaya korkuyorum

'Canlı bomba' listesinde yer alan vatandaş: Sokağa çıkmaya korkuyorum

19.10.2016 - 12:48 | Son Güncellenme:

Sosyal medya ve televizyonlardaki haberlerde IŞİD'in arananlar listesinde adı geçen ve başına 300 bin TL ödül konulan Gaziantepli vatandaş " İnsan içine çıkamıyorum. Başıma ödül dahi koymuşlar benim kesinlikle bunlarla bir alakam yoktur" dedi.

Canlı bomba listesinde yer alan vatandaş: Sokağa çıkmaya korkuyorum

Daha önce ismi IŞİD üyeliğinden yeşil bültenle arananlar listesinde bulunan Gaziantepli telefon satıcısı Bayram Yüceel, polis tarafından yakalandıktan sonra serbest bırakıldı. Şu an tutuksuz yargılanan Yüceel, pazar günü IŞİD militanın kendini patlatması sonrasında sosyal medyada yayılan arananlar listesinde resmini gördü. Birçok ulusal kanal ve sosyal medyada diğer IŞİD üyeleri gibi fotoğrafı yayınlanan Yüceel, soluğu emniyette aldı. Emniyetin arananlar listesinde bulunmayan Yüceel, linç edilme korkusuyla sokağa çıkamaz hale geldiğini ifade ederken, Gaziantep Cumhuriyet savcılığına başvurarak fotoğraflarının kaldırılması için suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Linç edilmekten korktuğu için 3 gündür sokağa çıkamadığını söyleyen Yüceel, 7 ay önce IŞİD'le bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından iş yerini kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

Savcılığa giderek resminin kaldırılması için müracaat eden Bayram Yüceel, “Benim fotoğraflarımı terörist diye özel kanal ve sosyal medyada paylaştılar, İnsan içine çıkamıyorum. Başıma ödül dahi koymuşlar benim kesinlikle bunlarla bir alakam yoktur. Ben devletime milletime bağlı bir insanım. Sokakta tanıyan herkes bana bakıyor, çocuklarımı okula göndermeye korkuyorum. İnsanların beni linç etmesinden korkuyorum” diye konuştu.