Gündem ‘Canlı bomba olmak istedim reddedildi’

‘Canlı bomba olmak istedim reddedildi’

29.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya merkezli Ankara ve Manisa’da, terör örgütü IŞİD’e yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 1’i kadın 16 kişi dün adliyeye sevk edildi. IŞİD’in Türkiye’ye eylem için “canlı bomba” olarak gönderdiği üç kadından biri olduğunu söylenen 2 çocuk annesi F.K. ifadesinde, kardeşleri Suriye’de çatışmada öldükten sonra “canlı bomba” olmak istediğini, ancak bunun kabul edilmediğini öne sürdü

‘Canlı bomba olmak  istedim reddedildi’

IŞİD’e yönelik 14 Temmuz’da yapılan operasyonda gözaltına alınanlardan 7’si tutuklanmıştı. Operasyonun ikinci dalgası da 25 Temmuz’da Konya merkezli Ankara ve Manisa’da eş zamanlı olarak düzenlendi. Konya başta olmak üzere Ankara ve Eskişehir’den gelen Özel Harekât ekipleri eşliğinde 300 polisin katılımıyla önceden belirlenen 30 adrese yapılan baskında 1’i kadın 16 kişi gözaltına alındı.

İntikam almak için
Operasyonun 50 kişiye yönelik düzenlendiği, başta grup lideri M.G. ile birlikte 3 kişinin tutuklu olduğu öğrenildi. Tutuklu olanların da grubu cezaevinden yönettiği iddia edildi. Gözaltına alınan 16 kişi ve tutuklu olan 3 kişi dışındaki şüphelilerin büyük bölümünün Suriye’de olduğu ve bir kısmının çıkan çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi.
Konya’daki evinde gözaltına alınan 2 çocuk annesi F.K.’nın IŞİD’in Türkiye’deki canlı bombacısı olan ve aranan üç kadından biri olduğunu iddia edildi. Teknik takibe takılan F.K.’nin, kardeşlerinin intikamını almak için canlı bomba olarak eylem yapacağı yönünde telefon görüşmesi yaptığı saptandı. 32 kişinin öldüğü Suruç patlamasında ise canlı bomba olarak ilk akla gelen kişinin de F.K. olduğu belirtildi.

Örgüt kabul etmemiş
F.K.’nin ifadesinde IŞİD’e katılan iki kardeşinin Suriye’deki çıkan silahlı çatışmada öldükten sonra örgüte katılıp, “canlı bomba” olmayı kendisinin istediği ancak örgütün bunu kabul etmediğini ileri sürdüğü öğrenildi. IŞİD’in Konya’daki faaliyetlerini sürdüren gruba yönelik yapılan operasyonda şüphelilerin Suriye ve Irak’ta savaşmak için militan kazandırdıkları ve örgüte lojistik destek sağladıklarını öne sürüldü.
Örgütün ev, mescit ve medreselerde düzenlediği dini sohbetler sayesinde örgüte militan kazandırdığı iddia edildi. İstanbul’da gözaltına alınan ve tutuklanan ’Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk’un da Konya’ya sık sık gelip, dini sohbetler yapıp, örgüte militan kazandırıldığı iddia edildi.