Ekonomi ‘Çevreci Komşu Kart’la herkese kazandıracak

‘Çevreci Komşu Kart’la herkese kazandıracak

19.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi tarafından başlatılan ve Türkiye’nin ilk ödüllü ambalaj atığı toplama projesi “Çevreci Komşu Kart” tanıtım toplantısı Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi.

‘Çevreci Komşu Kart’la herkese kazandıracak

Sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir dünya hedefiyle, ambalaj atıklarının geri dönüşüm sürecinin ‘360 derece’ olarak kurgulandığı projede herkesin kazandığı ifade edildi. Ailelerden başlayarak, Antalya’nın, Türkiye’nin ve dünyanın kazandığı projede, ayrıştırma sistemi evlerde başlıyor ve ayrıştırılan her plastik, cam, kağıt, metalin hanelerde kadının adına çıkartılan Çevreci Komşu Kart’ta puana dönüşüyor.

Haberin Devamı

Başkan Uysal,tanıtım toplantısında, “Çevreci Komşu Kart, Antalya’mızın kalbi Muratpaşa’dan Türkiye’ye sunulan bir dünya projesidir” dedi. Başkan Uysal, “Doğal kaynakların ve çevrenin korunması için geri kazanıma önem verilmesi gerekiyor. Biz de Muratpaşa Belediyesi olarak, Türkiye’nin geleceğine ve daha yaşanabilir bir dünyaya katkıda bulunma hedefiyle, komşularımıza ‘Atma, biriktir, kazanalım’ dedik ve ambalaj atıklarını hanelerinde ayrıştıranlar için bir ödüllendirme sistemini devreye aldık” dedi.

8 bin kullanıcı

Başkan Ümit Uysal, projenin 11 ay önce Memurevleri Mahallesi’nde pilot uygulama olarak başladığını söyledi. Yaklaşık, 160 bin hanede 487 bine yakın nüfusa sahip Muratpaşa’da, 60 bin 31 evde ‘Çevreci Komşu Kart’ hakkında yüz yüze bilgilendirme yapıldığını ve kadınlar adına hazırlanan kartların teslim edildiğini belirten Uysal, 8 bin 103 kullanıcının aktif olarak projeye dahil olduğunu belirtti. Başkan Uysal, projeyle 11 ayda 624 bin 216 kilogram yerinde ayrıştırılmış ambalaj atığı topladıklarını, kartlara ise 157 bin 210 liralık puan yüklediklerini kaydetti.

Yazarlar