Gündem ‘Çifte standart uygulayarak taraf oldular’

‘Çifte standart uygulayarak taraf oldular’

15.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 16 Nisan’da “hayır” oyu verilmesi için çalışanların, Türk bakanların ve “Evet” kampanyasını destekleyen siyasetçilerin engellendiği ülkelerde etkinlikler düzenleyebildiğini söyleyerek, “Bu tür çifte standartlar uygulayarak, Avrupa hükümetleri Türkiye’de devam eden referandum çalışmalarında taraf oldular. Şimdi soruyoruz, Türkiye’nin siyasi meselelerini Avrupa’ya taşıyanlar kim? Siz misiniz, yoksa Türk bakanlar mı?” dedi.

‘Çifte standart  uygulayarak  taraf oldular’

Kalın, Daily Sabah için kaleme aldığı yazısında Hollanda hükümetine ve Avrupa Birliği’ne tepki gösterdi. Kalın’ın yazısında özetle şu ifadeler yer aldı:
‘İslam düşmanlığı’
“Rotterdam’da yaşanan olay, bir diplomatik gerilimin ötesinde daha derin bir sorunun yansıması ve Avrupa’da İslam ve yabancı düşmanlığının kaygı verici şekilde yükseldiğinin göstergesi. Geçmişte benzer programlar yapıldı ancak herhangi bir sorunla karşılaşılmadı. Bu yıl durum değişti. Şüphesiz bu olay Hollanda demokrasisi için kara bir gün olarak tarihe geçmiştir. Yaşanan olayı sadece Hollanda’da seçimlerin yaklaşmasıyla izah etmek mümkün değildir. 15 Mart’ta iktidarda kalmaya çalışacak olan Hollanda hükümeti esasen Avrupa’nın en büyük İslam karşıtı ve ırkçı siyasi hareketi olan Geert Wilders’in partisine boyun eğdi. Birçok Avrupa ülkesi hükümet ve Erdoğan karşıtı grupların faaliyetlerine izin veriyor, hatta bunları açıkça destekliyor. Bu grupların mitingler düzenleyerek Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanına saldırması serbest. Hatta PKK ve DHKP-C’li teröristlerin Avrupa başkentlerinde serbestçe dolaşması, eleman devşirmesi, haraç toplaması ve kara propaganda yapması da serbest. Çifte standartlar uygulayarak Avrupa hükümetleri Türkiye’de devam eden referandum çalışmalarında taraf oldular. Avrupa’da kanunlara uygun şekilde yaşayan azınlıklar yaftalanıyor ve ırkçılık normalleştiriliyor.” l ANKARA Milliyet

‘Rutte görsün ders alsın’

Bakan Çavuşoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı da ziyaret etti. Gürkan, ziyaret sırasında Osmanlı’da farklı etnik gruplardan ressamların yaptığı tabloların belediyede yan yana durduğunu göstererek “Rutte görsün ders alsın” dedi.

Yazarlar