Gündem ‘Çocuğum yaşasaydı da dişsiz gezseydim’

‘Çocuğum yaşasaydı da dişsiz gezseydim’

07.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ermenek’teki maden kazasının simgelerinden Recep ve Ayşe Gökçe çiftine protez diş takıldı. Acıyla gülümseyen çift, ‘Herkes acımızı paylaştı, bizi bağrına bastı, mutluyuz ama yine de içimiz kan ağlıyor’ dedi

‘Çocuğum yaşasaydı da dişsiz gezseydim’

Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden Tezcan Gökçe’nin, “Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?”, “Gitti mi benim oğlan şimdi, benden saklamayın” cümleleri ve cenaze töreninde yırtık ayakkabılarıyla herkesi duygulandıran anne babası Recep ve Ayşe Gökçe, takılan protez diş sonrası bu sefer gülümsedi.
Konya’daki Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, çiftin protez diş tedavisini üstlendi. Dişleri takıldıktan sonra anne Ayşe Gökçe hemen yanında taşıdığı aynaya sarıldı. Heyecandan dişlerini kapatan Gökçe, daha sonra uzun süre aynada dişlerine baktı. Gökçe, “Çocuğum sağ olsaydı da dişsiz gezseydim. İçim kan ağlıyor. Sağ olsun bize sahip çıktılar. Onlar olmasaydı ne yapacaktık?” dedi.

‘Acımızı paylaştılar’
Baba Recep Gökçe ise oğullarının, kendilerini bu şekilde görseydi çok mutlu olacağını dile getirdi. Tezcan’ın hayattayken kendilerine baktığını, yardım ettiğini, paraları yoksa para verdiğini vurgulayan Gökçe, her işlerini halleden oğullarının yaşamını yitirmesiyle tüm Türkiye’nin kendilerini tanıdığını aktardı. Gökçe, “Türkiye acımızı paylaşarak bizi bağrına bastı, mutluyuz. Ellerinden geldiğince yardım ettiler. Zorla ellerinden alacak değildik, onlar gönüllerinden ne koptuysa onu verdiler. Bugüne kadar hiç kimseden bir şey almamıştım, şimdi onlar verdi biz aldık, ne yapalım” dedi.

‘Çok yıpranmışlardı’
Fakültenin Diş Eti Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Elif Öncü ise çiftin dişleri olmadığına dair haberi okuyunca ekip olarak etkilendiklerini ve harekete geçtiklerini anlattı. Öncü, “Hastalar manevi olarak çok yıpranmışlardı. Ağızlarında hijyen sıkıntısı vardı. Gerekli işlemleri yaptık. Protez aşamasını gerçekleşirdik. Zorlu bir süreçti. Manevi olarak çok yıpranmış oldukları için destek olmak istedik ve sonuç güzeldi. Elimizden geleni yaptık” diye konuştu.