Gündem ‘Çöpe atmaya kıyamadım’

‘Çöpe atmaya kıyamadım’

15.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Evinde hayvanlara işkence ettiği öne sürülen Barış İlkay Karaöz, hakkındaki iddiaları reddetti: ‘Yavrular kanlı ishal nedeniyle öldü. Kurtlanmasınlar diye buzdolabına koydum’

‘Çöpe atmaya kıyamadım’

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesindeki Arnavutköy’de bir evde geçtiğimiz ay çekildiği iddia edilen ölü köpek yavrularına dair fotoğraflar tartışma yarattı. Fotoğrafların daha önce de hayvanseverlerin şikâyet ettiği Barış İlkay Karaöz’e ait evde çekildiği ve Karaöz’ün işkence ettiği hayvanları öldürdüğü öne sürüldü.
Karaöz’ün ev arkadaşı Gökhan Güngör tarafından eve alınan İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi iki avukat, iddiaya konu ölü hayvanları fotoğrafladıktan sonra evde yaşayanlar hakkında şikâyette bulundu. Evde inceleme yapan avukatlardan Özen Baydoğan, evin hemen her odasında kan izleri ve hayvan cesetleri gördüklerini ve bunları fotoğrafladıklarını söyledi. Baydoğan, hayvanlara kötü muamele yapanlarla ilgili karakoldaki şikâyet dosyalarının hâlâ savcılığa iletilmediğini söyledi.
Gömmeye vakti olmamış
O dönem evde yaşayan Barış İlkay Karaöz ise hayvanlara işkence ettiği iddialarını yalanladı. Milliyet’e konuşan Karaöz, evin bir çiftlik evi olduğunu ve sayıları 20’yi aşkın hayvana kendisinin baktığını söyledi.
Pek çok kez hayvan sahiplendiğini belirten Karaöz, yargısız infaza maruz kaldığını belirterek “Buzdolabındaki yavrular 15 Eylül’de kanlı ishalden öldü. Hava sıcaktı. Yarım saat ortada kalan et kurtlanıyordu. Gömmeye vaktim olmadı. Ben de yavruları çöpe atmaya kıyamadım. Et dolabı olarak kullandığım buzdolabına koydum. Hasta olan ve kurtaramayacağım diğer yavrularla birlikte gömmeye karar verdim” dedi.
‘Hayvan hakları aktivistiyim’
Karaöz, kendisinin de bir hayvan hakları aktivisti olduğunu belirterek sadece insani duygular, insaf ve merhametle hayvanlara baktığını söyledi. Karaöz, “Muhtaç hayvanları himayeme alıp kimseden maddi manevi yardım beklemeden bakıyorum. O dönem hamile 2 dişi köpeğim vardı. 13 yavru dünyaya getirdiler. Yavrular 6-7 haftalık oldu. Bir gün bir yavrunun ağzından köpüklü kusma başladı. Peşinden kanlı ishal. Hastalık bulaştı ve 6’sı öldü. Gömemeyince buzdolabına koydum” diye konuştu.
Fotoğrafları evini oturması için kendisine veren Gökhan Güngör tarafından paylaşıldığını ileri süren Karaöz, “Köpekleri buzdolabına koyduğum gün 6 adam çiftliği basarak, koyunlara bakmadığım gibi bir mazeretle beni darp etti. Ölü yavrular da, gömemeden dolapta kalmış oldu. Diğer yavrular da ölmüş. Ortada bırakmışlar” dedi.

Haberin Devamı

İddialar yeni değil

Barış İlkay Karaöz’ün hayvanlara kötü muamele yaptığı yönündeki iddialar yeni değil. 2011 yılında taşındığı Bakırköy’de de komşuları tarafından sık sık hayvanlara eziyet etmekten şikâyetçi olunan Karaöz’le ilgili şu ana kadar hiçbir cezai işlem de uygulanmadı.