Gündem ‘DAEŞ’e en büyük darbeyi biz vurduk’

‘DAEŞ’e en büyük darbeyi biz vurduk’

23.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD’in ideolojisinin öldürülmesinde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli rol oynadığını belirterek “O nedenle de Erdoğan onlar için birinci hedeftir.” dedi.

‘DAEŞ’e en büyük  darbeyi biz vurduk’

Çavuşoğlu, dün Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile yaptığı görüşmenin ardından bakanlık konutunda ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin bugüne kadar IŞİD ile mücadelenin içinde aktif şekilde yer aldığını belirten Çavuşoğlu şunları söyledi:
“Türkiye, DAEŞ’in her zaman birinci hedefi olmuştur. Çünkü Türkiye özellikle DAEŞ’in yabancı savaşçı kaynağını kurutmuştur, daha doğrusu geçişlerini engellemiştir. 55 kişi giriş yasağı listesinde, 4 bine yakın kişiyi sınır dışı ettik ki bazıları sınır dışı ettiğimiz ülkelerde eylemlerine devam ettiler. Gözaltına aldığımız DAEŞ unsurları var. Bu anlamda DAEŞ’e en büyük darbeyi biz vurduk. Diğer taraftan DAEŞ ideolojisinin öldürülmesinde Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan önemli rol oynamıştır. O nedenle de Erdoğan onlar için birinci hedeftir. ‘Bunlar İslam’ı temsil edemez’ diyen Erdoğan’ı DAEŞ’in hedef alması bu anlamda da doğal. Dolayısıyla DAEŞ ile mücadeleye de mücadele içinde olan ülkelere destek vermeye de devam edeceğiz. Bizim sınırımızın tamamen DAEŞ’ten temizlenmesi gerekiyor ve bu konuda nasıl bir destek gerekiyorsa o desteği vermemiz bizim için doğaldır.”