Gündem ‘Darbe değil işgal girişimi’

‘Darbe değil işgal girişimi’

16.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi “Kalkışmanın Birinci Yılında FETÖ: Bir İhanet Şebekesinin Anatomisi” panelini düzenledi.

‘Darbe değil işgal girişimi’

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı panele, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, gazeteci Kenan Kıran, Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Levent Eraslan, gazeteci Nedim Şener, Polis Akademisi Başkan Yrd. Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ile eski Hava Kuvvetleri Savcısı Emekli Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok katıldı. Panelde söz alan Metin Külünk, “15 Temmuz gecesindeki kalkışma bir darbe falan değil. 27 Mayıs darbeydi, ayar çekmeydi. 12 Mart, 12 Eylül ayar çekmeydi. 28 Şubat, 15 Temmuz’un altlığıydı ama 15 Temmuz doğrudan işgal girişimidir. Bize ikinci bir Sevr dayatmasıydı. Ama unuttukları bir şey vardı. Bu ülkede yiğit savcılar vardı. O gece bir savcı kalkışmayı haber aldı ve müdahale etti. Onun müdahalesi sayesinde işgalci örgüt kalkışmayı daha erken saatlere çekmek zorunda kaldı” dedi.

Haberin Devamı

‘Örgütlenme eğitimde’

Eğitim alanındaki FETÖ örgütlenmesine dikkati çeken Doç. Dr. Levent Eraslan da şunları söyledi: “Eğitim alanını çözümlemeden biz bu örgütü bitiremeyiz. FETÖ bir eğitim yapılanmasıdır. Fakir, zeki köy çocukları eğitim misyonerleri tarafından devşirilmektedir. Gülen, ‘Okullar benim evimdir’ diyen biridir. Buradan ciddi bir yatırım yaparak yükselmiştir.”