Gündem ‘Darbenin planı o villada yapıldı’

‘Darbenin planı o villada yapıldı’

23.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişiminin başarısız olmasının ardından 29 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen ve 8 Ağustos’ta gözaltına alınan “Şapka” kod adlı şüpheli, örgütün darbe girişimini Ankara’da “danışmanlık merkezi” olarak kullanılan 3 katlı villada haziran sonu itibarıyla planlanmaya başlandığı, bir grup darbecinin ise planlamaya özel işleri nedeniyle “bayram arası” verdiği iddia edildi.

‘Darbenin planı o villada yapıldı’

“Şapka” kod adlı itirafçı, örgütün sözde Jandarma Genel Komutanlığı imamı “Cihan” ile darbeden 9 gün önce buluştuğunu ve kendisine çok önemli bir çalışmanın yapıldığı yere gideceklerinin söylendiğini ifade edeerek şunları söyledi:
“’Abdullah’ kod adını kullanan Kurmay Yarbay Turgay S. de buraya geldi ve ‘tüm kuvvetlerin katılımıyla bir darbe planlaması yapılıyor ve çalışmalara şu an gideceğimiz yerde devam edilecek’ dedi. ‘Siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz, böyle bir şey nasıl olur?’ diye konuştuğumda ise ‘sıkıntılı bir durum yok, tüm planlama buna göre yapıldı’ denildi.”
‘Öksüz imamlık yaptı’
Daha sonra üç katlı çimento renkli, bahçeli, dışında danışmanlık merkezi levhası olan villa tarzı binaya gittiklerini söyleyen itirafçı, içeride sivil giyimli oturan kişlerle ilgili de bilgi verdi. Salonda Kurmay Albay Bilal Akyüz, Kurmay Yarbay Barış Avıalan, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Havacı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Denizci Koramiral Ömer Faruk Harmancık ile tanımadığı 4-5 kişinin daha olduğunu, havacıların havacılarla, karacıların karacılarla, denizcilerin denizcilerle gruplandığını ve çalışma yaptığını anlatan itirafçı, namaz vakitlerinde villa içerisinde bulunan herkesin abdest alıp namaz kıldığını, namazın farzlarını da örgütün sözde “Hava Kuvvetleri Komutanlığı İmamı” Adil Öksüz’ün kıldırdığını ifade etti.
6 Temmuz’da geldiği villada 9 Temmuz’a kadar kaldığına işaret eden gizli tanık “Şapka”, Adil Öksüz’ün sürekli villanın diğer katlarında da gezerek askeri darbe ile ilgili çalışmaları yürüten örgüt mensupları ile görüşmeler yaptığını aktardı. l İZMİR AA