Gündem ‘Darp raporunda özensiz davrandı’

‘Darp raporunda özensiz davrandı’

06.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’deki Karabağlar Polis Merkezi’nde 2011 yılı Temmuz ayında gözaltına dövülen Fevziye Cengiz’in avukatı Hanife Yıldırım’ın olay günü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde görevli nöbetçi Dr. A.K. ile karakolda bulunan polis memurları Ş.Ü. ve C.İ. hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Darp raporunda özensiz davrandı’

Savcı Murat Veysel Sular, hazırladığı iddianamede, doktor A.K.’nin yeterince muayene etmeden şikayetçinin sağ kolunda ve yüzündeki, kırmızı ekimozların saptandığını belirtmekle yetindiğini kaydetti.

Bin 66 lira cezaya çarptırıldı
Cengiz’e aynı gün Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nde yapılan muayenede, vücudundaki ‘darp ve cebir izlerinin ayrıntılı olarak tespit edildiği’ vurgulayarak, Dr. A.K.’nin ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu işlediğini iddia etti. Dava sürerken, avukat Yıldırım, Dr. A.K.’yi, müvekkiline yapılan ‘işkenceyi’ raporunda belirtmediği iddiasıyla İzmir Tabip Odası’na şikayet etti. 21 Kasım 2012’de İzmir Tabip Odası, doktor A.K. hakkında ’adli vakaların muayenesinde ve rapor tanziminde gerekli özeni göstermemek’ iddiasıyla soruşturma başlattı.
İzmir Tabip Odası, ‘uyarı’ cezası verdi. Yıldırım, İzmir Tabip Odası’nın verdiği ‘Uyarı’ cezasının yetersiz olduğunu belirtip, Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu’na başvurdu. Kurul, oybirliği ile Dr. A.K.’ya İzmir Tabip Odası’nın verdiği ‘uyarı’ cezasını yeterli bulmadı ve bu kararı bozdu. Yıldırım, yeniden Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu’na başvurdu. Kurul, TTB Disiplin Yönetmenliği’nin 4/u maddesi uyarınca 1066 lira para cezasına çarptırdı. Dr. A.K.’nin karara 60 gün içerisinde itiraz hakkı var.