Gündem ‘Dekolte cinayeti’ne ailece karar vermişler

‘Dekolte cinayeti’ne ailece karar vermişler

18.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da eşi Hatice Ç.’nin dekolte kıyafet giydiği dedikodusu yaptıkları iddiasıyla Efraim ve Muhittin Türkmen kardeşleri öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Turgay Çelik’in, cinayeti aile meclisi kararıyla işlediği ortaya çıktı.

‘Dekolte cinayeti’ne ailece karar vermişler


Merkez Çukurova ilçesinde 19 Ağustos’ta meydana gelen olayda Zahide Türkmen (66), komşuları Tugay Çelik’in (23) eşi Hatice Ç.’ye (21) dekolte giyinmemesi konusunda yaptığı uyarının ardından, Zahide Türkmen’in oğulları Efraim Türkmen (26) ile Muhittin Türkmen (19), çapraz ateşe alınarak öldürüldü.
Olaydan sonra başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Hatice Ç.’nin eşi Tugay Çelik, amcasının oğlu Necmettin Çelik (31), amca Gürbüzhan Çelik (45) ile kuzeni Serkan Çelik (21) tutuklandı.
Çifte cinayetle ilgili soruşturmasını sürdüren polis, dekolte giydiği iddia edilen ve polis tarafından koruma altına alınan Hatice Ç.’nin, ‘Aile cinayet kararını bir akaryakıt istasyonunda toplanıp aldı” ifadesini araştırdı.
Söz konusu akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, 2 Ağustos 2014’de katil zanlısı Tugay Çelik’in babası Müjdat Çelik (51), amcaları Cengizhan Çelik (40) ile Tahsin Çelik’in (43) otomobil ile geldikleri, uzun süre görüşme yaptıkları saptandı. Bu gelişme üzerine Müjdat Çelik, Cengizhan Çelik ile Tahsin Çelik gözaltına alındı. Suçlamayı kabul etmeyen şüpheliler, ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Baba Müjdat Çelik tutuklanırken, Cengizhan Çelik ile Tahsin Çelik ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Davata tutuklu sayısı 5’e yükseldi.

Yazarlar