Dünya ‘Demokrasi ile hiç alakaları yok’

‘Demokrasi ile hiç alakaları yok’

24.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, ABD başkanlığı için yarışan adayların davranışlarının demokrasi değerleriyle alakası olmadığını söyledi.

‘Demokrasi ile hiç  alakaları yok’

İran’ın Arak kentinde halka seslenen Ruhani, “Birbirleriyle konuşma, suçlama ve dalga geçme biçimlerini gördünüz mü? Ülkemizde böyle bir demokrasi istiyor muyuz? Görüyorsunuz ABD 200 yıldır demokrasisi olmasıyla övünüyor. Ülkeye bakın, yaşanan durumun ahlaki değerlerle alakası yok!” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Demokrat Parti’nin başkan adayı Donald Trump, önceki gün Cleveland’daki mitinginde “seçimlerde kendisi lehine sahtekarlık yapılmasına razı olduğu” şakasını yaptı. Demoktratların ölü kişiler üzerinden oy kullandığını da iddia eden Trump, sistemin yozlaşmış olduğunu söyledi.

Bununla birlikte Trump’a bir seks suçlaması da, erotik filmlerde oynayan Jessica Drake’ten geldi. Trump’ın 2006’da gerçekleşen bir golf turnavasında, iki arkadaşıyla beraber kendisini odasına davet ettiğini kaydeden Drake, kendi rızası dışında öpüldüğünü ve Trump’ın “Ne kadar istiyorsun?” diye sorup, bir gece karşılığında 10 bin dolar teklif ettiğini söyledi.

Clinton çok sıkılmış

Demokrat Parti’nin adayı Hillary Clinton ise, kampanya uçağında muhabirlerle yaptığı sohbette, artık Trump ile ilgili konuşmayacağını ifade etti. “Onunla 4.5 saat münazara yaptım. Artık onu cevaplamayı dahi düşünmüyorum” diyen Clinton, artık kendi politikalarına odaklanacağını belirtti.