Gündem ‘Dersimizi aldık aday olmayacağız’

‘Dersimizi aldık aday olmayacağız’

29.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 7 Haziran seçimlerinde hayal kırıklığına uğrayan bağımsız milletvekili adayları, 1 Kasım seçimlerine katılmayacaklarını açıklarken, seçimde sadece 65 oy alan Biricik, ‘Yeniden adayım’ dedi

‘Dersimizi aldık aday olmayacağız’

Yeni genel seçim tarihinin 1 Kasım olarak açıklanmasının ardından bağımsız adaylar da yeniden adaylığı değerlendirmeye başladı. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte hayal kırıklığına uğrayan adaylardan bir kısmı, “Biz dersimizi aldık” diyerek 1 Kasım’da yapılacağı duyurulan erken seçimde aday olmayacağını açıkladı. Sadece 65 oy alabilen Serdal Biricik ise “Bu seçimlerde şansımın daha yüksek olduğunu düşündüğüm için tekrardan aday olacağım” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul 2. bölgeden bağımsız olarak seçime giren Doğukan Huzur, 7 Haziran seçimlerinde 106 oy almıştı. Seçimlerde daha rahat propaganda yapmak için işinden istifa ettiğini söyleyen Huzur, bir daha aday olmayacağını söyleyerek, şöyle konuştu:


‘20 bin lira harcadım’

“Atatürk Havalimanı’nda resepsiyonist olarak çalışıyordum. Aday olduktan sonra işimden ayrıldım. Şu anda hala işsizim ve iş arıyorum. Seçimlerde milletvekili adayı olduğumdan dolayı iş başvurusunda bulunduğum yerler beni işe almaktan korkuyor” dedi.

Huzur, şunları söyledi: “Tekrar seçime girmeyi düşünmüyorum. Seçim pusulalarında bağımsız adayları, partilerin altına koydukları için bir karışıklık oldu. Bu yüzden seçime bağımsız girmiş birkaç arkadaşla birlikte Yüksek Seçim Kurulu’na paramızın iade edilmesi için dilekçe yazmayı düşünüyoruz. Ben seçimde bağımsız aday olarak girebilmek için bireysel emekliliğimi bozdurdum. 10 bin 200 lira devlete, yaklaşık 10 bin lira da seçim kampanyası için harcadım. Arkadaşlarımın desteğiyle adaylığımı koydum ve seçimlerde ağzımızın payını aldık. Aday olmayacağım.”

Haberin Devamı


‘Arkamda durmadılar’

İstanbul 1. bölgeden milletvekili adaylığını koyan İlbay Çep, ise 7 Haziran seçimlerinde 396 oy almıştı. Çep de bir daha aday olmayacağını söyleyerek, şunları söyledi:

“Seçimlerde tahminim 15 bin oy civarındaydı. Arkamda duracağını söyleyen insanların başka partilere oy vermesi yüzünden bu kadar düşük oy aldım. Bu yüzden biraz da moralim bozuldu. Belki bir partiyle girebilirim ama görünürde öyle bir parti de yok. Seçim çalışmaları için diğer arkadaşlar kadar masraf yapmadım. Sosyal medya hesabımdan 1 Ocak’ta bir kampanya başlattım. Cumhurbaşkanımız gibi ben de herkesten 10’ar lira para istedim, ‘Aman ha fazlasını göndermeyin’ dedim. Kampanyayı başlattıktan bir ay sonra hesabıma 16 bin 500 lira para yatırıldığını gördüm. YSK’ya yatırdığım paradan arta kalanla seçmene dağıtmak için 500 adet kına torbasına çay koydurarak dağıttım. 500 liraya yakın da reklam ve afişe harcadım. Onun dışında cebimden bir kuruş harcayarak çocuğumun rızkını vermedim.”

Haberin Devamı


‘Eşten dosttan borç’

İstanbul 3. bölgeden genel seçimlere katılarak milletvekili olmak isteyenlerden İlhan Sarp 118 oy almıştı. Emekli olduğunu söyleyen Sarp, “YSK’ya yatırdığım paranın dışında sadece kartvizit bastırarak insanlara dağıttım, onun dışında hiçbir masraf yapmadım. Eşimden, dostumdan borç alarak denkleştirdiğim parayı hala ödeyemedim. Bu şartlarda yeniden seçime giremeyeceğim zaten durumun da müsait değil” şeklinde konuştu.


Seçim için kredi aldı

İstanbul 3. bölgeden seçimlere katılan bağımsız milletvekili adayı Berkan Çelik de 7 Haziran seçimlerinden 129 oy almıştı. Çelik, şöyle konuştu:

“Yeniden bir maddi külfet yükleyecekse seçime girmeyeceğiz. Seçimlere girmek için 10 bin lira kredi çektim. Tekrar böyle bir kredi çekecek durumda değilim. Kredi borcumun bitmesine daha 20 ay var. Çevremden yaklaşık 10 bin lira civarında destek ve borç aldım. Bu parayla seçim propagandasını yürüttüm. Şantiyede mimar olarak çalışıyordum ve seçim propagandamı da şantiye çıkışında işçilere yapıyordum. Şimdilerde yine aynı firmada çalışmaya devam ediyorum. Bu kadar düşük bir oy beklemiyorduk.”

Haberin Devamı

‘Yeniden aday olacağım’

7 Haziran seçimlerine İstanbul 2. bölgeden milletvekili olabilmek için giren Serdal Biricik sadece 65 oy almıştı. Geçtiğimiz seçimleri amacına ulaşabilmek için bir aşama olarak gören Biricik, yeniden aday olacağını söyleyerek, şöyle konuştu:
“Benim bir amacım, hedefim var. Seçimlere, kazanamayacağıma bile bile girdim. Geçtiğimiz genel seçim benim için bir basamaktı. Birinci sırada olduğum için çok fazla çalıştım. Benim ismim Anadolu Partisi’nin altına gelince bana oy vermek isteyenler başka yerlere verdi. Seçimlerde en az 20 bin oy bekliyordum. Bu seçimde şansımızın daha yüksek olduğunu düşünüyorum.”