Gündem ‘Dicle’yi kontrol altına almışlar

‘Dicle’yi kontrol altına almışlar

03.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde FETÖ’nün akademik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma sonunda ihraç edilen eski rektör Ayşegül Jale Saraç ile yardımcıları Aytekin Sır, Aslan Bilici ve Sabri Eyigün hakkında ‘terör örgütü kurma ve yönetme’ suçlarından 22.5’er yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

‘Dicle’yi  kontrol altına almışlar

‘Kadrolaşma’ fırsatı

İddianamede, 2008 öncesi Dicle Üniversitesi’nde muhafazakar ve milliyetçi grupların, üniversiteye hakim olan PKK sempatizanı grubun baskılarına maruz kaldığını kaydetti.

Bu grupların, PKK yanlısı gruba karşı birlikte hareket etme arayışına girmesi ile FETÖ’nün durumu lehine kullandığını belirten savcı, örgütün bu ortamı kadrolaşma için fırsata çevirdiğini ifade etti. İddianamede, kendilerini muhafazakâr olarak nitelendiren grupların desteklediği Ayşegül Jale Saraç’ın rektör olarak atanmasının ardından üniversitede FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasının başladığı belirtildi.

‘Çoğu FETÖ üyesi’

İddianamede üniversitede temizlik görevlisi olarak çalışan bir gizli tanığın ifadesi de yer aldı. Rektör Yardımcısı Aslan Bilici’nin kadrolaşmaya giderek 4B adı altında hastaneye 1500’ün üzerinde FETÖ/PDY üyesi görevli aldığını belirten Gizli Tanık ‘Aydınlık’ ifadesinde “Üniversiteye alınan akademisyenlerin çoğunluğu FETÖ/PDY üyesidir. Dicle Üniversitesi ameliyathane kapasitesi düşünüldüğünde akla gelmeyecek sayıda ilaç stoğu vardır. Ameliyathane ve acilde bulunan tıbbi malzemeler operasyonların devam ettiği sırada Sur’daki PKK mensuplarına gönderildi. Bu açığın fark edilmemesi için ilaçların tarihi geçtiği için imha edilmiş gibi tutanak tutuldu” dedi.