Gündem ‘Dinleme’den aranan istihbaratçılar kayıp

‘Dinleme’den aranan istihbaratçılar kayıp

24.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Paralel yapı’nın Emniyet’teki mensupları olduğu iddiasıyla gözaltına alınan polisler ellerinin kelepçelenmesine tepki gösterdi. ‘Yasadışı dinleme’ iddiasıyla aranan 10 polisin ise istihbaratçı olduğu ortaya çıktı.

‘Dinleme’den aranan istihbaratçılar kayıp

‘Casusluk” ve “yasadışı dinleme soruşturmaları kapsamında önceki gün yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 104’e yükseldi. “Casusluk” soruşturması kapsamında 1, “yasadışı dinleme” soruşturmasında ise 10 kişinin arandığı belirtildi. 11 kişi için sınır kapılarına da bilgi verilirken yasadışı dinleme soruşturmasında aranan 10 kişi arasında eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve İstanbul İstihbarat Şubesi’nde eskiden görev yapan polislerin olduğu öğrenildi.
Soruşturmalar kapsamında hâlâ ulaşılamayan 11 kişi için sınır kapılarına da bilgi verildi. “Yasadışı dinleme” soruşturmasında aranan 10 kişinin de İstanbul İstihbarat Şubesi’nde eskiden görev yapan polisler olduğu ifade edildi. 2008-2011 yılları arasında siyasetçi ve gazetecilerin de içinde olduğu 250 kişiyi sahte isimlerle dinledikleri öne sürülen bu polislerin arasında eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan, emniyet müdürleri Mehmet Yılmaz, Ahmet Öztürk, Halil Karakuzu; emniyet amirleri Murat Hamarat, İsmail Aslan, Ali İkli, başkomiserler Muhammet İkbal Kayduman ve Fatih Tezcan’ın bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Teslim olmaya çıktı ama...
Ankara’da yaşayan Demirhan’ın teslim olmak için “İstanbul’a gidiyorum” diyerek evden çıktığı ancak daha sonra kendisine ulaşılamadığı, cep telefonunun da kapalı olduğu belirtildi. Avukat Hüseyin Ataol, aranan polisler Erol Demirhan, Muhammet İkbal Kayaduman, Emniyet Amiri Ali İkli ve Ahmet Öztürk’ün müvekilleri olduğunu ve firari olmadıklarını, bugün 4 polisi emniyete getireceğini belirtti.
“Casusluk” soruşturması adı altında Terörle Mücadele Şubesi’nin 2010 yılından geçtiğimiz Aralık ayına kadar çalışan tüm sıralı amirlerinin gözaltına alındığı öğrenildi. “Casusluk” iddiasıyla gözaltına alınan zanlıların Selam Terör örgütü soruşturması kapsamında dinledikleri yüzlerce kişi hakkında veri bankası oluşturdukları iddia edildi.
2 kişi serbest
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltı işlemleri devam eden şüpheliler arasında yer alan bazı polis memurlarının ifadesi alınmaya başlandı. Gözaltındaki şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Cuma günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
Şüpheli emniyet personelinin dışarıdan yemek söyleme isteği ise geri çevrildi. Nezarethanedeki şüphelilere emniyet yemekhanesinin menüsünden tavuk sote, patlıcanlı kebap, pilav, köfte, ayran ve güllaç verildiği öğrenildi. Şüpheliler sahurda peynir, zeytin ve bal ikram edildi. Zanlıların sigara içenlerine de belirli aralıklarla sigara içme izni verildi.

Haberin Devamı

‘Dinleme’den aranan istihbaratçılar kayıp

Hakan Fidan’ın intikamı mı alındı?

Gözaltındaki eski Terör Şubesi Müdürü Yurt Atayün, teslim olmasına karşın iki gündür sağlık kontrolüne ters kelepçe takılarak götürülüyor. Atayün’ün “Tamamen siyasi...” dediği bu durumla ilgili diğer şüpheliler dün bir iddia ortaya attı. İddiaya göre Atayün, KCK soruşturmasında gözaltına alınmasına karar verilen Hakan Fidan için “Fidan’ı buraya ters kelepçe takıp getireceğim” dedi. Atayün, dün sağlık kontrolünden çıkarken kötü muameleden şikâyet ederek gazetecilere “Sistematik olarak psikolojik işkence yapılmaktadır” dedi.

‘Dinleme’den aranan istihbaratçılar kayıp

Kelepçeli amirden polise tepki: Şov yapma!

Şüphelilerin çoğunun emniyette susma hakkını kullanacağı, savcıya ifade vereceği öğrenildi. “Yasadışı dinleme” soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer’in avukatı Hüseyin Ataol, müvekkilinin de emniyette susma hakkını kullanacağını söyledi. Yılmazer, adli tıp kontrolü yapıldıktan sonra çıkışta basın mensuplarına kelepçelenmiş ellerini havaya kaldırarak, “Bu, bugünün şeref madalyalarıdır” dedi. Yılmazer koluna giren polisleri göstererek, “Bunlar da bugünün polisliği kardeşim. Reza’lara yapılmamış polisliğe maruz kalıyoruz” dedi. Polisler “Müdürüm lütfen” diyerek Yılmazer‘i polis otomobiline bindirmeye çalıştı. Yılmazer de bunun üzerine polislere, “Ne güzel polislik. Şov yapın kardeşim kameralara. Şov yapıyorsunuz ya! Poz verseniz ya” şeklinde konuştu.