Ege “Diyet, her obezde aynı sonucu vermez”

“Diyet, her obezde aynı sonucu vermez”

18.03.2017 - 03:32 | Son Güncellenme:

Özel İzmir Gazi Hastanesi’nden Dr. Esra Irmak Üstün, obez hastanın çok yönlü olarak değerlendirilmesi ve ona göre diyet önerilmesi gerektiğini söyledi.

“Diyet, her obezde aynı sonucu vermez”

Özel İzmir Gazi Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Irmak Üstün, obezitenin çeşitli nedenlerden dolayı arttığını söyledi. Dr. Üstün, obeziteye bağlı olarak tip 2 diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, bazı kanser türleri, kemik eklem hastalıkları, uyku apne sendromları gibi akciğer hastalıklarının sıklıklarında da artış görüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Aile desteği şart

Dr. Esra Irmak Üstün, obezitenin tedavi edilmemesi durumunda tehlikeli sonuçlar doğabileceğini belirterek şöyle dedi: “Obez bir hastanın bir uzman tarafından çok yönlü ve doğru değerlendirilmesi tedavinin başarısında önemli adımdır. Her yerde ulaşılabilecek beslenme önerileri, şok diyetler, bitkisel ya da tıbbi tedaviler her hastada aynı sonucu yaratmamaktadır. Kişilerin bireysel olarak değerlendirilmesi; gerekiyor. ayrıca obezitede aile ve arkadaş desteği şarttır.”

Tedavi, ekip işidir

Obezite tedavisinde ekip çalışmasının önemli olduğunu belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi’nden Diyetisyen Demet Erik ise şu bilgileri verdi: “Dahiliye uzmanı, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist eşliğinde çalışılması tedavinin başarısı açısından önemlidir. Hastalar önce doktor muayenesinden geçmelidir.”