Gündem ‘Doğal taş kullanıldı’

‘Doğal taş kullanıldı’

01.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı İbrahim Bakır, Aspendos Antik Tiyatrosu’nun orijinal dokusuna uygun restore edilmediği iddialarına ilişkin konuştu.

‘Doğal taş kullanıldı’

Bakır, “Her yapılan işte bazı hatalar tabii ki olabilir. Burada bu anlamda bir hata olduğu kanaatinde değilim. Enine boyuna tekrar inceledik. Yaptığımız çalışmaları, restorasyonun ne durumda olduğunu yeniden gözden geçirdik. Yapılan işlemlerde tartışmaya konu olacak bir durum olduğunu düşünmüyoruz. Laboratuvar analizleri yapıldı ve uygulanan taşların yapıya en uygun taş cinsleri olduğu belirlendi. Bu taşı eskitirsiniz. Ama bu yapay olur, biz doğal taştan bahsediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kurulun arkeolog üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt ise “Malzeme antik dönemdeki taşa uygun olan malzeme. Restorasyonda kullanılan taşlar da bu bölgeden alındı. Tek tek analizleri yapıldı. Uygun malzeme seçildi” dedi.


‘Yavuz hırsız’ tepkisi

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kültür Bakanı ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun Aspendos Antik Tiyatrosu restorasyonu ile ilgili eleştirilere ‘idelojik’ yanıtı vermesine tepki gösterdi. Budak, “Sayın Bakan ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali, haklı eleştiriler getirenleri suçlayarak, ak mermerli restorasyon ayıbını örtmeye çalışıyor” dedi.