Kültür Sanat "Dur...ağlama gözlerim"

"Dur...ağlama gözlerim"

05.03.2010 - 16:26 | Son Güncellenme:

Yusuf Hayaloğlu'nun ailesi tarafından derlenen şiirlerinden oluşun yeni kitabı Ağaç Kitabevi tarafından yayınlandı.

Dur...ağlama gözlerim

Usta şait Yusuf Hayaloğlu, ölümünün 1. yıldönümünde 06 Mart'ta saat 15:00'da Taxim Hill Hotel'de sanatçı dostlarının ve ailesinin katılımıyla anılıyor. Programda şairin yeni kitabı da tanıtılacak.

56 yıllık kısa hayatına yüzlerce unutulmaz eser sığdıran Yusuf Hayaloğlu, okuyucuyla ilk defa 2002 yılında yayınladığı, 48 baskı yapan ilk kitabı “Gözleri İntihar Mavi” ile buluştu. Yazdığı şiirlerle ve yarattığı “Rıza”, “Suphi”, “Nalan”, “Bahtiyar”, “Tezgahtar Nebahat”gibi karakterlerle hayata tutunamamışları, çığlıkları bastırılmışları, adaletsizliğe uğrayanları, bir baltaya sap olamayanları, sokağın diliyle, halka en yakın şekilde anlattı. Her zaman halkın içinde oldu, mütevazi, humanist ve toplumsal-gerçekçi duruşuyla daha yaşarken neredeyse anonimleşti, tarzıyla ekolleşti. Sadece şiirleri ile değil yaptığı televizyon ve radyo programları, dinletileri, aldığı ödüllerle kalplerde çok derin köşelere yerleşti.

Haberin Devamı

İlk kitabının ardından geçen yedi yıl boyunca hiç yılmadan üretmeye devam etti. İkinci kitabının ve üçüncü albümünün hazırlıkları devam ederken, ürettiklerini sevenleriyle paylaşamadan tam bir sene önce 3 Mart 2009’da aramızdan ayrıldı. Şimdi, bıraktığı bu emanetleri okuyucuya teslim etmenin onurunu ve heyecanını yaşıyoruz. Onlarca defter arasından ailesi tarafından derlenen şiirlerin yer aldığı yeni kitabı “Dur.. ağlama gözlerim” nihayet sizlerle buluşuyor.

Bu da bizden size “Ayrılığın Hediyesi” olsun.

Dur… ağlama gözlerim