Gündem ‘Elimden kaydı gitti’

‘Elimden kaydı gitti’

03.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rize’de sel sularına kapılarak kaybolan 12 yaşındaki Efecan Işıklar’ı arama çalışmaları devam ederken, anne Hülya Işıklar’ın gözyaşı dinmiyor. Işıklar, heyelandan kaçarken selin ortasında kaldığını, oğlunun elinden kayarak sele kapıldığını söyledi

‘Elimden  kaydı gitti’

Rize’nin Fındıklı ilçesi Beydere Köyü’nde, önceki gün şiddetli yağış sırasında güvenli bir yere gitmek için bulundukları evden oğlu 12 yaşındaki Efecan ve 2 yaşındaki kızı Erva ile birlikte ayrılan Hülya Işıklar, aniden selin ortasında kaldı. Küçük kızını güvenli bir yere bırakan anne Hülya Işıklar’ın elinden kayan oğlu Efecan Işıklar, Beydere deresinin sularına kapılarak kayboldu. Talihsiz çocuk için AFAD, AKUT ve Karadeniz Dalgıçlar Kulübü üyeleri, Beydere deresi boyunca arama çalışması başlattı. Köprü altları ve dere kenarlarını kontrole eden ekipler Efecan’ı hala bulamadı.
O derede yüzmüş
Tatil için Beydere Köyü’ne geldiklerini anlatan anne Hülya Işıklar, aşırı yağış sonrası çevrede heyelanların başlaması üzerine evden çıkarak güvenli bir yere gitmeye çalıştıklarını belirterek, “Çocuklarım, ‘Anne bize bir şey olacak. Çıkalım buradan’ demeye başladı. Çok korkmuştuk, evden çıktık. Kızımı çay tarlası içerisine bıraktım. Oğlum elimden kaydı gitti. Elimi bırakma demiştim ama bir anda elimden kaydı gitti” diyerek gözyaşı döktü. Sel sularında kaybolan Efecan’ın olaydan bir gün önce, sularında kaybolduğu Beydere deresine girerek arkadaşları ile yüzdüğü ortaya çıktı. Kayda alınan son görüntülerinde sakin akan Beydere deresinde yüzen Efecan’ın oldukça mutlu olduğu görüldü.

Çamurla kaplanan ilçede çevrenin temizlenmesi için başlatılan çalışmalar da devam ediyor.

Haberin Devamı

Merkez Mahallesi’nden geçen ırmağın taşması sonucu zemin ve bodrum katını su basan 11 Mart İlköğretim Okulu’nda
temizlik çalışması yapılıyor.