Gündem ‘En büyük hayali’ artık gerçek

‘En büyük hayali’ artık gerçek

13.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a resmini verdiği tekerlekli sandalyeyi 3 ay sonra teslim alan Bülbül, ‘Erdoğan gibi bütün zorluklara karşı dik durmak istiyorum’ dedi

‘En büyük hayali’ artık gerçek

Deniz Gökçe Bülbül, henüz 1.5 yaşındayken 6’ncı kattan düşerek omurilik felci oldu. Annesi ile babası boşanan ve 6 yaşındayken annesi tarafından terk edilen Bülbül, hayat mücadelesini hiç bırakmadı. “Asıl Annem” dediği anneannesi Rabia Atmaca ile İstanbul Yakacık’taki evlerinde yaşama tutunan 24 yaşındaki talihsiz genç, 3. Havalimanı Temel Atma Töreni’nde tüm engelleri aşarak o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına gitti.

Haberin Devamı

Törende Bülbül’ü gören Erdoğan da oturduğu yerden kalkarak genç kızın yanına gitti. Bülbül, elindeki ‘en büyük hayalim’ dediği ve içinde özel tasarım akülü tekerlekli sandalye modelinin olduğu zarfı Erdoğan’a uzattı. Aradan 3 ay geçti. Bülbül’ün en büyük hayali Erdoğan’ın talimatıyla gerçek oldu.

Kadıköy’deki ‘Tekerlekli Sandalye Dünyası’ndan geçtiğimiz günlerde akülü tekerlekli sandalyesini teslim alan Bülbül, sandalye sayesinde günlük ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabileceğini dile getirdi.

‘Senin için alacağız’

Bülbül, dönemin başbakanı Erdoğan’la aralarında geçen konuşmayı şöyle aktardı: “Kendisinden daha önceki yıllarda da 2 kez tekerlekli sandalye istemiş, Sayın Erdoğan’ın talimatıyla bu isteklerim gerçekleştirilmişti. Tören günü kalabalık arasından sıyrılarak, zor da olsa protokol alanına ulaştım. Cumhurbaşkanımız beni görünce yanıma kadar gelip çömeldi. Bir şeye ihtiyacım olup olmadığını sordu. Ben de ‘Sizin gibi hayatın tüm zorluklarına karşı dik durabilmek için pozisyonlandırmalı akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacım var’ dedim. Bana ‘Bu cihazı senin için alacağız’ dedi. O an yaşadığım mutluluğu kelimelerle anlatamam.”

Haberin Devamı

‘Her işimi kendi başıma yapacağım’
Bülbül, kendisine ayakta durma ve ayakta seyahat edebilme imkânı sağlayacak 30 bin lira değerindeki sandalye için de şunları söyledi: “Artık tüm işlerimi kendim halledebileceğim. Mutfakta kendi kahvaltı ve yemeğimi hazırlayıp alışveriş yapabileceğim. Bu hayatta bundan daha güzel ne olabilir ki? Cumhurbaşkanımız beni çok mutlu etti. Biraz dinlendikten sonra yine iş arayacağım. Yeniden işe başlarsam hiçbir sıkıntım kalmayacak. En büyük hobim sinemaya gitmek, Eminönü’nü gezmek... Umarım benim gibi daha birçok engelli arkadaşım için de hayat kolaylaşır. Belediyelerden kaldırımları bizleri düşünerek tasarlamasını istiyoruz.” Tekerlekli Sandalye Dünyası’nın sahibi Serkan Yeşiltaş ise “8 saat şarj edilen akülü sandalye,
50 kilometre yol gidebiliyor” dedi.