Gündem ‘Eşleri her zaman yanında olanlara imreniyordum’

‘Eşleri her zaman yanında olanlara imreniyordum’

09.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk meme kanserli hasta kongresi Antalya’da düzenlendi.

‘Eşleri her zaman yanında olanlara  imreniyordum’

Kongreye Türkiye ve dünyada meme kanseri konusunda tanınmış 18 uzman ile meme kanseri tedavisi görmüş hastaları katıldı. Antalya Meme Hastalıkları Derneği, Uludağ Üniversitesi ve Pittsburgh Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Meme Kanseri Hasta Kongresi’nde uzmanlar, Türkiye’de 1993’te 10 bin kadında meme kanserine rastlanırken, bu sayının 30 bine yaklaştığını belirtti. Uzmanların, teşhis ve tedaviye ilişkin meme kanserindeki son gelişmeleri anlattığı kongreye katılan hastalar da hastalık süreçlerini uzmanlarla paylaştı.

‘Doktor iki seçenek sundu’
Hastalık deneyimini anlatan isimlerden biri de Emine Altuner’di. Bir gün evde kendini kontrol ederken elinde hissettiği şişlik üzerine endişeye kapıldığını ve derhal hastaneye gittiğini dile getiren Altuner sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “Meme ve Endokrin cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Cumhur Arıcı, yapılan tetkikler sonucu meme başına yakın bölümde 5 milimlik kitle tespit etti. Doktorum iki seçenek sundu. Ya göğsüm alınacaktı ya da ameliyat sırasında göğüs yapılıp ışın alacaktım. Ben göğsümün alınmasını istedim. Çünkü ilerde risk altına girmek istemedim. Benimki olması gereken en erken safhaydı. Ameliyatım başarılı geçti.”
Ameliyat süresince korktuğum tek şey ‘Ben ölürsem kızıma ne olacak?’ düşüncesiydi diyen Altuner şöyle devam etti: “İki evlilik yaptım. Birincisi beni aldattı. İkincisinde de kızımı dövdüğü için ayrılmak zorunda kaldım. 4 senedir bekarım. Kemoterapi sırasında kadınların eşleri hep yanındaydı. İmreniyordum. Çünkü ya eşinin ellerini tutuyorlar ya da sarılıyorlardı. Hep onları merak eden birileri vardı. Benim sadece kızım yanımdaydı. O benim her şeyim.”

Yazarlar