Ekonomi ‘Fırsatçılığa göz yummayız’

‘Fırsatçılığa göz yummayız’

22.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, bu gibi zamanlarda durumdan vazife çıkartmaya çalışan bazı kuruluşlar olduğu gibi, bazı bankaların da olabileceğini belirterek, “Ama buna meydan vermeyeceğiz. Böyle bir ortamda fırsatçılık yapılmasına elbette göz yummayız” dedi.

‘Fırsatçılığa göz yummayız’

Akben, başta Merkez Bankası olmak üzere, Hazine Müsteşarlığı, BDDK ve diğer kurumların gerekli çalışmaları yürüttüğünü, şu anda son açıklamaların üzerinde farklı bir tedbire ve uygulamaya şimdilik gerek olmadığı yönünde bir kararlarının bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“Farklı bir durum ile karşılaştığımızda her an bunun tedbirini alabilecek güçteyiz” diyen Akben, BDDK’nın bazı bankalardan 15 Temmuz sonrası yazdığı raporları istediğine yönelik soru üzerine de, şunları kaydetti:

“Bu gibi durumlarda bankalarımızın, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptıkları gibi ortamı, beklentileri olumsuzluğa sevk edecek bir rapor yayınlamasını doğru bulmuyoruz. Arkadaşlar inceleme yapıyorlar. Bilhassa bu gibi zamanlarda durumdan vazife çıkartmaya çalışan bazı kuruluşlar olduğu gibi, bazı bankalar da olabilir. Bunlar Türkiye’deki bankalardan da, yabancı bankalardan da olabiliyor. Ama buna meydan vermeyeceğiz. Böyle bir ortamda fırsatçılık yapılmasına elbette göz yummayız. Bir şey ortaya çıkması durumunda gereği ne ise yapılır.”

Yazarlar