Gündem ‘Fiziki şiddet kabul edilemez’

‘Fiziki şiddet kabul edilemez’

02.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıyı lanetleyerek Ahmet Hakan’ı telefonla aradı.

‘Fiziki şiddet kabul edilemez’

CHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre CHP lideri, “Basın ve ifade özgürlüğünü engellemeyi amaçlayan tehditler ve hukuk dışı eylemler fiziki şiddete dönüşmüştür. Kabul edilemez olan ve lanetlenmesi gereken bu şiddetin son örnek olmasını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yapılan saldırının Türkiye’nin demokrasi tarihinin en utanç verici olaylarından biri olduğunu belirtti. Basına yönelik saldırıların Ak Parti iktidarında doruk noktaya ulaştığını ileri süren Gök, “Bu saldırı istenilen, amaçlanan bir saldırıydı. Özgür basın sussun, arzulanan bu. Bu saldırıyı kınamanın da ötesinde iktidarı sorumlu olmaya davet ediyorum. İktidar bu saldırının arkasındaki gerçeği, azmettiricileri bulmak zorundadır” dedi. Ahmet Hakan’ın 14 Eylül’de İstanbul Valiliği’ne başvurarak koruma talep ettiğini söyleyen Gök, “Ey emniyet, ey istihbarat, siz sosyal medyada Ahmet Hakan’a yapılan bu tehditleri görmüyor musunuz? Sorumlu sizlersiniz. Ahmet Hakan’a koruma vermeyen İstanbul Emniyet Müdürü, İstanbul Valisi derhal istifa etmelidir. Bu saldırının altında bu iktidar kalır” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, “MHP, Anayasa’da ifadesini bulan basın, düşünce ve ifade özgürlüklerini savunmayı sürdürecek” dedi.

HDP Eş Genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş da ortak açıklamalarında “Saldırı, medyadaki baskı ortamının bir parçasıdır” dedi.