Dünya ‘Flynn aslında güzel bir insandı’

‘Flynn aslında güzel bir insandı’

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, göreve gelmeden önce Rusya ile yaptığı telefon görüşmeleri nedeniyle “istifaya zorladığı” eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’i korumaya devam ediyor.

‘Flynn aslında güzel bir insandı’

Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında “O, aslında güzel bir insandı” dediği Flynn’e Rus Büyükelçi ile temasa geçme talimatı verdiği iddiasını reddetti. Bununla birlikte Flynn hakkında, Federal Soruşturma Bürosu’na (FBI) verdiği ifadede yalan söylediği suçlamasıyla dava açılabileceği ve yargılanabileceği belirtiliyor. 24 Ocak’ta FBI’a ifade veren Flyyn’in söyledikleriyle, istihbaratın ele geçirdiği görüşme kayıtlarının birbirini tutmadığı vurgulanırken, Adalet Bakanlığı’nın Flynn hakkında yasal süreç başlatabileceği belirtiliyor.

Bu arada Trump yönetiminin, Flynn’in yerine getirmek üzere temasa geçtiği emekli Koramiral Bob Harward’ın, teklifi reddettiği öğrenildi. Harward’ın “kendi ekibini kurma garantisi” alamaması nedeniyle görevi kabul etmediği belirtildi.

Öte yandan Trump, ABD’ye bazı ülkelerden gelecek göçmenlerin girişini engellemek için yeni bir başkanlık kararnamesi sunacağını açıkladı.

“The Daily Beast” haber sitesi de, Trump’ın, temyiz sürecindeki “göç yasağına” ilişkin talebini geri çekeceğini yazdı. Trump, “Yeni kararname, benim ‘çok kötü bir karar’ olarak tanımladığım karar üzerine şekillenecek” dedi.