Gündem ‘Fuat Avni’ operasyonunda 10 kişi gözaltında

‘Fuat Avni’ operasyonunda 10 kişi gözaltında

21.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık’ta görevli 10 kişi önceki gece düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. ‘Başbakanlık Uzmanı’ Koçyiğit’in  elde ettiği bilgileri Fuat Avni hesabını yurtdışından yönetenlere gönderdiği öne sürüldü

‘Fuat Avni’ operasyonunda  10 kişi gözaltında

Fuat Avni adlı twitter hesabına Ankara’daki kritik bilgileri gönderdikleri iddia edilen Başbakanlık’ta görevli 10 kişi önceki gece polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Başbakanlık ‘Uzman’ olarak çalışan Mustafa Koçyiğit’in diğer 9 kişiden gelen bilgileri de derleyerek hesabı yurt dışından yöneten kişilere gönderdiği öne sürüldü. Fuat Avni twitter hesabından 16 saat süren sessizliğin ardından, “Yine mi yakaladınız beni(!)tweeti atıldı.

Twitter hesabında “Mustafa’nın abisiyim. Bu gözaltı kararı kesinkes saçmalıktır. O, defaaten Fuat Avni’nin kimler olduğunu bildirmiştir. Gözaltına alınacağını bilmesine rağmen görevini bırakmadı, kaçmadı. Zira kardeşim, FETÖ denen terör örgütünden çok çekti.Siz kurban yaptınız” ifadeleri kullanıldı. Aynı kişi daha sonra ise “Kardeşimin can güvenliğini sağlayın, Fuat Avni ve arkasındaki ekibi hakkında her şeyi anlatayım. Fuat Avni hesabı 8 kişi tarafından yönetiliyor. İsim babası, Emre Uslu’dur” diye tweet attı. Twitter hesabından “Kısa Seyfi” olarak bilinen bir kişiye yönelik tweetler atıldı. Atılan tweetlerin paylaşılmasının ardından sosyal medya ve Ekşi Sözlük’te ‘Kısa Seyfi’nin kim olduğu konusunda tartışma yaşandı. ‘Kısa Seyfi’nin bir gazetede köşe yazarı olduğu öne sürülüyor.

‘O değil’

Gazeteci Nevzat Çiçek ise yapılan operasyonların ardından twitter hesabından yakalananların Fuat Avni olmadığını, ancak bu hesaba bilgi sızdıranlar olduğunu dile getirdi. Çiçek attığı tweetlerde, “Bu mühendisler İstihbarat Daire Başkanlığının tüm arşiv, video ve dijital akışını anlık olarak aktarıyorlar. Bilgilerin anlık olarak aktarıldığı kişi Başbakanlık Sektörel izleme biriminde Arif kod adlı Mustafa Koçyiğit. Mustafa Koçyiğit Paralelin Türkiye Bilgi İşlem sorumlusu. Üst makamların haberi olmadan bilgiler Mustafa Koçyiğite geliyor oradan yurt dışına çıkarılıyor. Cumhurbaşkanı Yaverinin de buraya bilgi aktarıldığı ifade ediliyor. Yakalanan Fuat Avni değil Fuat Avniye bilgi sızdıranlar” dedi.