Gündem ‘Geçmiş olsun’ ziyaretine ret

‘Geçmiş olsun’ ziyaretine ret

14.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Yunanlı mevkidaşı Evangelos Venizelos’la birlikte Kıbrıs’ı ziyaret etme önerisi Rum yönetimi tarafından reddedildi.

‘Geçmiş olsun’  ziyaretine ret

Çavuşoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısı çerçevesinde Selanik’te görüştüğü Venizelos’a, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’i Kıbrıs’ta birlikte ziyaret yapma önerisi yapmıştı. Öneriye önce sıcak bakan Rumlar, Kuzey Kıbrıs’ın da ziyaret edileceği bilgisi alınca köpürdü. Rum yönetimi, Çavuşoğlu’nun önerisinin tartışma konusu bile yapılmayacağını açıkladı.
‘Temas sözkonusu değil’
Rum hükümet sözcüsü Nikos Hristodulidis, “Türk ve Yunan Dışişleri bakanlarının Kuzey’de ve Güney’de herhangi bir temasta bulunması tartışma konusu bile değildir” dedi. Fileleftheros gazetesi de manşetten verdiği haberinde, “Ankara garantör güçleri, özellikle de Yunanistan’ı karıştırmaya çalışarak Kıbrıs için sahne kuruyor” iddiasında bulundu. Rum sözcü Hristodulidis, Çavuşoğlu’nun Ada’ya ‘meşru yollardan’ dolayısıyla Larnaka’dan girmesi durumunda sorun olmayacağını söyledi.
Anastasiadis ile Rum Başkanlık Köşkü’nde görüşülmesinin de hoş karşılanacağını belirten Rum sözcü, ‘Kuzey Kıbrıs’ı ziyaretin asla kabul edilemeyeceğini’ kaydetti.