Gündem ‘Gerçeklere kulak verin’

‘Gerçeklere kulak verin’

14.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle bir araya gelen STK’lar ortak mesaj verdi.

‘Gerçeklere kulak verin’

TÜRK-İŞ, TESK, MEMUR-SEN, HAK-İŞ, TZOB, TİSK, Türkiye KAMU-SEN ve TOBB başkanları dün TOBB merkezinde bir araya geldi. 81 ilde de STK temsilcilerince toplantılar düzenlenirken, yedi ilden de etkinliğe canlı yayın ile bağlanıldı. Ortak açıklamayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu okudu. İki hafta boyunca farklı etkinliklerle, 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “15 Temmuz, İstiklal Harbi’nden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi” dedi. Türkiye’nin hep beraber bu fitneyi durdurduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik” dedi.
Yeni reform süreci
En az 15 Temmuz kadar, darbe girişiminden sonrasının da Türkiye için zorlu bir süreç olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “FETÖ, yalan haberlerle yurt dışında ülkemiz aleyhine karalama kampanyaları yürüttü. Ekonomimiz de bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık. Türkiye dünyanın en zor stres testinden başarı ile çıkmıştır. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Ortak akılla ve istişare içinde, yeni bir reform süreci başlatmalıyız.”

Darbe ve terör İnsanlık suçu
“Buradan yurtdışındaki dostlarımıza da sesleniyoruz” diyen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: “Aldığı yaraları saran milletimiz, bu büyük demokrasi sınavının birinci yılında bütün dostlarını yanında görmeyi arzulamaktadır. Dostlarımızı iftira kampanyalarına değil, gerçeklere kulak vermeye, buna göre tavır almaya davet ediyoruz. FETÖ ile mücadelede dost ve müttefik devletlerin de desteklerini bekliyoruz. Kaynağı ne olursa olsun darbe ve terör bir insanlık suçudur. Ancak birlikte çalışırsak daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz.”

Haberin Devamı