Gündem ‘Göç sorunu üzerinden mücadele yürüteceğiz’

‘Göç sorunu üzerinden mücadele yürüteceğiz’

20.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP’nin Ardahan’da 2. sıradan aday gösterdiği Arzu Moco, ‘Özellikle göç sorunu üzerinden mücadele yürüteceğiz. En öncelikli sorun olarak bunu dile getirmek istiyoruz’ mesajını verdi

‘Göç sorunu üzerinden mücadele yürüteceğiz’


HDP, Ardahan’da 2. sıradan aday olarak Arzu Moco’yu gösterdi. Ardahan’daki tek kadın aday olan Moco, kadın seçmenlere yönelik seçim kampanyası yürüttüğünü ve ev ziyaretleri yaptığını dile getirerek, şunları söyledi:
“Ardahan, birçok halkın bir arada yaşadığı yerlerden biri. Bir Türkiye prototipi diyebiliriz. HDP de aslında halkların projesi. Ardahan halkına da uyan bir proje. Ben Ardahan’daki tek kadın milletvekili adayıyım. Ardahan, erkek egemen bir kent. Kampanya boyunca kadınlara ulaşmaya çalışıyoruz. Tek tek evleri gezerek kadınların sorunlarını dinlemeye çalışıyorum. Burada çok sıkıntılar var. Göç ve işsizlik en önemli sorunlardan. Ayrıca, tarım ve hayvancılık da bitmiş durumda.”
Arzu Moco, özellikle kentteki göç sorununa dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:
‘Unutulmuş kent’
“Ziyaret ettiğim evlerde, ‘Size kadın sözü veriyorum’ diyorum. Kadın meselesi, benim için son derece önemli. Aktif olarak kadın sorunlarını izleyen biriyim zaten. Dolayısıyla Ardahan gibi bir kentte, kadınların temsil edilmesi benim önceliklerimdem biri. Ardahan unutulmuş bir kent, hâlâ köy görünümünde. Özellikle göç sorunu üzerinden mücadele yürüteceğiz. En öncelikli sorun olarak bunu dile getirmek istiyoruz. Ayrıca çevre sorunları da var. HES bölgesi oluşturulmaya çalışılıyor. Bu sorunla da ilgili olarak etkin bir çalışma yürütmeyi düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

ARZU MOCO KİMDİR?

1976 yılında Kars’ın Susuz ilçesinde doğdu. Fırat Üniversitesi Bilgisayar Bölümü’nden mezun oldu. 1994 yılından beri Kürt siyasi hareketi içinde yer alan Moco, gençlik ve kadın komisyonlarında çalıştı. Esenyurt Belediyesi’nde BDP’den meclis üyesi olarak görev yaptı. Son olarak HDK Kadın Koordinasyonu’nda yer aldı. Halen Açıköğretim’de uluslararası ilişkiler alanında eğitim görüyor.