Gündem ‘Gücümüz olsaydı şampiyon yapardık’

‘Gücümüz olsaydı şampiyon yapardık’

17.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda sanık savunmalarına geçildi. Mahkeme başkanı, ‘Sarı Cem’ olarak bilinen Çarşı grubu liderlerinden tutuksuz sanık Cem Yakışkan’ı kürsüye çağırdı ve hakkındaki suçlamaları okudu.

‘Gücümüz olsaydı şampiyon yapardık’

“Örgüt yönetme, yönetici olma, kitleleri eyleme katılma hususunda teşvik ettiği, meselenin ağaç meselesi olmadığını söylediği ve twitter’dan kitleleri harekete geçirdiği” iddia edilen sanık Yakışkan, olay tarihinde twitter adresinin olmadığını belirtti.
‘Çarşı darbeye karşı’
Gezi eylemlerine katıldığını anlatan Yakışkan, “Gösterilere katıldım. ‘Birkaç ağaç meselesi’ sözü bana ait değildir. Dava dosyasında bulunan tapelerde ‘Çarşı Grubu’nun başında olduğuma ilişkin’ konuşmaları kabul etmiyorum. Çarşı her türlü darbeye de karşıdır. Suçlamaları reddediyorum” dedi. Yakışkan’ın savunmasının tamamlamasının ardından duruşma salonunda alkış sesleri yükseldi.
Gezi döneminde pizza ve köfte paralarını ödemesi konusunda Yakışkan, “Pizza restoranım var. Bacanağım telefonda Divan Oteli’nin oraya yemek göndereceğini söyledi. ‘İyi olur’ dedim. Bin TL’lik iyi bir siparişti ve ödemeyi havale yapacağını söylemişti” dedi.
‘Sarı kart istemiyorum’
Mahkeme Başkanı Tamirci’nin, “Darbeyle suçlanıyorsunuz” demesi üzerine Yakışkan, “Darbe yapacak gücümüz olsaydı Beşiktaş’ı şampiyon yapardık” şeklinde cevap verdi. Yakışkan’ın bu sözü üzerine salondan gülüşme sesleri yükseldi. Tamirci, Yakışkan’a hükmün açıklanmasının geri bırakılması hususunu kabul edip etmediğini sorarken Tamirci, “Sarı kart görüyorsunuz. 2. sarıyı görürseniz oyundan çıkarılıyorsunuz” dedi. Yakışkan, “Suçum yok. Sarı kart istemiyorum” dedi.
Başbakanlık Ofisi’ni ele geçirmek amacıyla kitleleri yönlendirdiği ve diğer iddialara ilişkin savunma yapan sanık Numan Bülent Ergenç ise, “Suçlamaları reddediyorum. O tarihte Tekirdağ’daydım” dedi. Sanık Arda Mutlu Doğan da suçlamaları reddederek, “Hayatımda hiç Gezi Parkı’na da girmedim” diye konuştu. Sezgin Gülnar “Sadece Beşiktaş taraftarıyım” derken Kaan Kabaş da, “Çarşı grubu üyesi olduğum söylenemez” dedi.

Haberin Devamı

35 kişi için ağırlaştırılmış müebbet talebi

İddianamede, 35 şüpheli hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. İddianamede şüpheliler hakkında ayrı ayrı ‘örgüt kurmak’, ‘tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘kamu malına zarar verme’, ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ gibi çeşitli suçlardan 2 yıldan 50 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.

Yazarlar