Gündem ‘Güvenlik duvarı’nın yüzde 50’si tamamlandı

‘Güvenlik duvarı’nın yüzde 50’si tamamlandı

27.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Türkiye-Suriye sınırında inşa ettiği ‘güvenlik duvarı’ inşaatının yaklaşık yüzde 50’si tamamlandı.

‘Güvenlik duvarı’nın yüzde 50’si tamamlandı

TOKİ Başkanı Ergün Turan, 511 kilometrelik Suriye sınır duvarının tamamının ihale edildiğini söyledi. Turan, “Duvarın yarıdan fazlasının inşaatı tamamlandı. Ayrıca duvar dışında 260 kilometre yol ve 160 km duvar montajı yaptık” dedi.

Sınır hattı boyunca 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki 7 tonluk seyyar blokların tamamlanan kısmında, duvarların üzerine jiletli tel çekildiğini ve örülen sınır duvarının ‘portatif’ olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti: “İmal ettiğimiz duvarlar 3 metre. Beton duvarın üzerinde 1 metre jiletli tel olmak üzere toplam 4 metre yüksekliğinde . Duvarın kalınlığı 30 santimetre. Duvarı yarın başka bir yere taşıyabilecek şekilde inşa ediyoruz. TOKİ olarak sadece duvar kalıbı döküp monte etmiyoruz.”

Duvarın arkasına devriye atmak için güvenlik yolu ve gözetleme kulesi inşa ettiklerini de belirten Turan, “Yaklaşık 221 kilometrelik kısmının da inşaat çalışmaları devam ediyor ve en kısa zamanda tamamlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tamamı yerli üretim

Turan, duvarın prefabrik olduğuna dikkati çekerek, inşa edilen duvarların taşınarak Suriye sınırına yerleştirdiğini aktardı. Duvarın, ağırlıkları 7-8 ton gelen parçalardan oluştuğunu ifade eden Turan, “Güvenlik sorunu ortadan kalktığında duvarları taşıyıp başka bölgelerde istediğimiz amaçla yeniden kullanabiliriz. Duvar ve yolun tamamı yerli, Türk firmaları tarafından inşa ediliyor. Duvarın tamamlanması ile sınırımız daha güvenli hale gelecektir” diye konuştu.