Gündem ‘Hainlik asla affedilEmez’

‘Hainlik asla affedilEmez’

05.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alt düzeydeki FETÖ’cüler tasfiye edilirken, siyasi gücü ve konumu olanların korunduğu iddialarını fitne olarak yorumlayan Başbakan, “İnsanın olduğu yerde eksik de olur, hata da olur bunlar telafi edilir. Ama hainlik asla affedilmez” dedi

‘Hainlik asla  affedilEmez’

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’nün diğer partilerle birlikte, Ak Parti teşkilatları içinde de tereddütler ortaya çıkarmak, kendisine karşı yürütülen mücadelenin kararlılığına gölge düşürmek için her türlü hileye, yalana, dolana başvurduğunu belirterek, “Bu tür ifadelerin peşinden gidenler, FETÖ’nun kündesine geldiklerini asla unutmasınlar” dedi.
Yıldırım, partisinin yeni yasama yılındaki ilk grup toplantısındaki konuşmasına Mevlana’nın, “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” sözünü anımsatarak başladı. Yeni yasama yılında tüm siyasi partilere önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Yıldırım, “Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sorunlarını, ancak birlik beraberlik içinde hareket ederek çözebileceğini göstermiştir” diye konuştu. Yıldırım, şu mesajları verdi:
FETÖ’NÜN FİTNE SÖYLEMLERİ: FETÖ, PKK, DEAŞ, alayı... Tüm terör örgütleriyle mücadelenin tüm hızıyla sürdüğü bu dönemde diğer siyasi partilerimizden de aynı tavrı bekliyoruz... Hiç kimse FETÖ’nün oyununa gelmesin. FETÖ, diğer partilerle birlikte, Ak Parti teşkilatları içinde de tereddütler ortaya çıkarmak, kendisine karşı yürütülen mücadelenin kararlılığına gölge düşürmek için her türlü hileye, yalana, dolana başvuruyor. Neymiş, ‘alt düzeydeki FETÖ’cüler tasfiye edilirken, siyasi gücü ve konumu olanlar korunuyormuş.’ Bu ifade fitnenin ta kendisidir. Bu tür ifadelerin peşinden gidenler, FETÖ’nun kündesine geldiklerini asla unutmasınlar. İnsanın olduğu yerde eksik de olur, hata da olur bunların hepsi telafi edilir. Ama hainlik asla affedilmez.
DİĞER PARTİLER TEMİZLİK YAPSIN: Eksik varsa tamamlanıyor, hata varsa düzeltiliyor. Buna karşılık fitne çıkararak, yapılan mücadeleyi değersizleştirmeye çalışanlara da asla müsamaha göstermeyeceğiz. Diğer partilerden de aynı hassasiyet içinde davranmalarını bekliyoruz. Ak Parti’ye ayar vermeye çalışanlar dönüp kendi içlerinde de aynı temizliği yapmak zorundadır. Biz biliyoruz ki Ak Parti’den yüz bulamayan FETÖ’cüler soluğu diğer partilerde alıyor. PKK ile mücadele konusunda da tavrımız nettir.
BU YOLA BAŞ KOYDUK: Biz bu yola baş koyduk. 15 Temmuz’da baş vermedik, bundan sonra da inşallah vermeyeceğiz. Milletimize karşı borcumuzu ancak dik ve kararlı duruşumuzu sonuna kadar muhafaza edersek ödemiş oluruz. Aksi halde şahitlerimizin elleri öbür dünyada iki yakamızda olur. Onun için FETÖ’nün işine gelecek söylem tutumları bir tarafa bırakıp, hep birlikte işimize, önümüze bakalım.

Avustralya STK temsilcilerini kabul etti
Başbakan Yıldırım, Avustralya Türk ve Müslüman toplumu temsilcilerinden oluşan, “I Stand with Turkey” platformu üyelerini TBMM’de kabul etti. Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki duruşların nedeniyle konuklarına teşekkür etti. l ANKARA Milliyet

‘Sistematik saldırılar’
Ülkemize yönelik saldırıların bir cephesini de ekonomi alanı oluşturuyor. Türkiye’yi kendi dinamikleri üzerinden krize sokma çabaları hiç eksik olmadı. Son yıllarda çok daha yoğun ve sistematik ekonomik sosyal ve siyasi saldırılara maruz kalıyoruz. 2013 Gezi olaylarından beri Türkiye’ye yönelik her hamlenin bir tarafında da Türkiye’de ekonomiyi bozma hesabı vardır. Gezi’de aradıklarını bulamayınca, 17-25 Aralık emniyet yargı darbe girişiminin parçası olarak ekonomimizi çökertmeye gayret ettiler.
15 TEMMUZ ALTIN VURUŞ: 15 Temmuz’da altın vuruş denediler. Son olarak bel altı vuruşlarını devreye soktular. Değerlendirme kuruluşları hiç gerekçeleri yokken, Türkiye’nin kredi notunu düşürdü ler. Ancak piyasa ve uluslararası camia bunu ciddiye almadı.
BU MİLLETLE DANSEDEMEZSİNİZ: 15 Temmuz darbe girişimiyle patlama yapması beklenen döviz hareketleri spekülatörlerin istediği gibi olmadı. Vatandaş hem darbecileri halletti hem de onları yerle bir etti. 12 milyar dolar parayı cebinden bankalara yatırdı. Bu milletle dans edebilir misin kardeşim?
‘İş başa düşünce Fırat Kalkanı başladı’
Ülkemizdeki terör örgütlerinin hayat kaynağı Suriye’dir, Irak’tır. Suriye’de bir güvenli alan oluşturulması teklifimize maalesef istediğimiz desteği bugüne kadar göremedik. Bunun için iş başa düştü, Özgür Suriye Ordusu’nun öncülüğünde Fırat Kalkanı Harekâtı’nı başlattık. El-Bab ve kuzeyindeki bütün bölgeyi 5 bin kilometre karelik alanı DEAŞ, PYD, YPG gibi unsurlardan temizleyinceye kadar bu harekât kesintisiz devam edecek. Bu konuda kararlıyız. PKK neyse, PYD de YPG de aynıdır, sadece isimleri değişiktir. Nasıl DEAŞ’ı bölge halkından oluşan Özgür Suriye Ordusu mensuplarıyla birlikte Cerablus’tan aşağıya doğru püskürttüysek gerektiği anda PYD ve YPG’yi de zorla bölgeden atmasını da biliriz.
MUSUL KAYGISI: Musul’un yapılacak DEAŞ operasyonu sonrası mezhepler arası çatışmanın yeni merkezi haline dönüştürüleceğinden kaygı duyuyoruz. Müttefiklerimizin Musul operasyonu kurgusu maalesef saydam değil, bu tehlikeyi içeriyor. Irak merkezi yönetimi de Musul konusunda farklı güçlerin etkisi altında ilerlemeye devam ediyor. Bu yol Irak için de Iraklılar için de bölge için de İslam kardeşliği için de pek hayırlı yol değildir. Sünni Arap aşiretlerinin etkin olduğu Musul’u, Şii milislere teslim etmek, işin içine PYD, PKK terör örgütünü de eklemek bölgede yeni bir ateşin fitilini yakmak demektir. Buna izin vermemek için müttefiklerimizle sürekli temaslarımızı sürdürüyor.
TELAFER UYARISI: Telafer de Sünni ve Şii nüfusun ağırlıklı Türkmenlerin yaşadığı bölge. Bu yapısının bozulması orada da büyük bir felaketin başlaması anlamına gelir. Yapılmaya çalışılan şey Türkmenleri birbiriyle çatışmaya sürüklemek ve böylece yeni bir çatışma alanı oluşturmak.
‘Hangi maçtayız kardeş?’
Yıldırım ile toplantıyı izleyen partililer arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Yıldırım, “Gücünüz yeterse buradayız işte/ Ne tanklar ne toplar vız gelir bize/ Binali Yıldırım-Reis el ele/ Obama FETO’yu teslim et bize” şeklinde slogan atan partililere gülerek, “Bir dakika gençler, hangi maçtayız kardeş?” diye seslendi. Kahkaha sesleri yükselirken Yıldırım, gülerek, sessizlik uyarısı yaptı.