Gündem ‘Hayata yeniden başlıyorum’

‘Hayata yeniden başlıyorum’

15.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsmail Balkan’ı hiçbir hastalık yenemedi. 2’si kanser 4 hastalığını da yenen Balkan’a son olarak böbrek nakli de yapıldı. Balkan, ‘Umudumu hiç kaybetmedim’ dedi

‘Hayata yeniden başlıyorum’

Bir şirkette makine tamircisi olarak çalışan İsmail Balkan (55), 1997’de yıllık sağlık kontrolleri için gittiği hastanede böbreklerinde protein kaçağı olduğunu öğrendi. Böbrek yetmezliğiyle mücadele etmeye başlayan Balkan, diyaliz makinesine bağlanarak yaşama tutundu.

Haberin Devamı

Sevincini yitirmedi

İstanbul’da tedavisi süren Balkan, 2000’de ciğerlerinden gelen ağrı nedeniyle hastaneye gittiğinde ciğerlerinin su topladığı belirlendi, Balkan’a akciğer kanseri teşhisi konuldu. Böbrek hastalığıyla mücadele eden Balkan, bir yandan da kemoterapi alarak kanser tedavisine başladı. Akciğer kanserini tamamen yenen İsmail Balkan’ın peşini hastalıklar bırakmadı. Tedaviler sırasında göğsünde giderek büyüyen şişliğe deri tüberkülozu tanısı konulan Balkan, akciğer kanserini yendiğine sevinemeden bu hastalıkla mücadeleye başladı. Ancak yaşama sevincini ve umudunu hiçbir zaman kaybetmedi.

‘Artık çok mutluyum’

2010’da deri tüberkülozu ile mücadele ederken vücudunda ben çıkan Balkan’a 4’üncü şok cilt kanseri teşhisiyle geldi. Vücudundaki bene cilt kanseri teşhisi konan Balkan, “Hastalıkların hepsi 15 yılda ve peş peşe geldi. Tam iyileştim derken, başka bir hastalığımı öğrendim. Cilt kanseri nedeniyle ameliyat olup iyileştikten sonra artık ilk hastalığım olan böbrek yetmezliğiyle mücadele etmek istedim. Kollarımda damar kalmadı. Organ nakli olmayı umut ediyordum ama doktorlar radyoterapi nedeniyle nakil olamayacağımı söylüyordu. Tam iyileşmenin ardından organ nakli olacağım söylendiğinde çok sevindim. Şimdi böbrek naklim de oldu ve çok mutluyum. Tüm hastalıklarımı yendim ve hayata yeniden başlıyorum” dedi.


‘Eşimin böbreği uygun değildi’
Eşinin böbreklerinin tam uyumlu olmasına rağmen diyabet başlangıcı olduğundan nakil için uygun olmadığını söyleyen Balkan, “Eşim hemen böbreğini vermek istedi ama diyabet başlangıcı nedeniyle uygun bulunmadı” diye konuştu. İsmail Balkan’a böbrek naklini yapan Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Volkan Turunç, “Başarılı nakil sayesinde artık diyalize girmesine de gerek kalmayacak” dedi.