Gündem ‘Hepiniz benim oğlumsunuz’

‘Hepiniz benim oğlumsunuz’

31.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari Çukurca’da önceki gün şehit düşen 3 asker dün memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Aydındağ’ın annesinin oğlunun tabutunun başındaki askere sarılıp ağıtlar yakması yürekleri dağladı

‘Hepiniz benim  oğlumsunuz’

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı Bölgesi’nde önceki gün PKK’lıların saldırısında şehit düşen Piyade Onbaşı Süleyman Aydındağ, er Barbaros Yılmaz dün memleketlerinde toprağa verildi. Şehit Onbaşı Süleyman Aydındağ’ın cenazesi dün sabah Uşak Havaalanı’na getirildi. Şehidin burada karşılanan Türk bayrağına sarılı cenazesi Kolankaya köyündeki baba ocağına götürüldü. Burada dua edilip, helallik alınmasının ardından cenaze, Kolankaya Köyü Camii’ne götürüldü.

Haberin Devamı

‘Herkes yanına geldi’

‘Hepiniz benim  oğlumsunuz’

Cenazede şehidin tabutu yanına konulan çerçeveli fotoğrafına sarılan baba İbrahim Aydındağ, anne Sultan Aydındağ ve ağabeyinin askeri kamuflajlarını giyerek törene katılan kız kardeş Ümmü Aydındağ gözyaşlarına boğuldu. “Oğlum, kalk yatma ben seni çok özledim. Herkes senin yanına geldi, sen yoksun” diyerek ağıtlar yakan Sultan Aydındağ’ın bir ara tabutun başındaki askere sarılıp “Hepiniz benim oğlumsunuz, hepiniz bu vatanın kahramanlarısınız” diyerek gözyaşını silmesi yürekleri dağladı. Cenaze namazının ardından şehit Aydındağ’ın naaşı, askerlerin omzunda Kolankaya Köyü
Mezarlığı’nda götürülüp toprağa verildi.

Halası büyüttü

Barbaros Yılmaz’ın cenazesi Mersin’in Silifke ilçesinde yaşayan halası Songül Yörük’ün evine getirilip helallik alındı. Cenaze daha sonra İmamı Azam Camii’ne götürüldü. Çevredeki binalar Türk bayrakları ile donatılırken uğurlama törenine katılanlar gözyaşı döktü. Şehidin er Yılmaz’ın yakınları sinir krizi geçirdi. Anne ve babası öldüğü için onu oğlu gibi büyüten hala Songül Yörük tabuta kapanarak gözyaşları döktü. Şehidin 18 yaşındaki kardeşi Burak Yılmaz ve dedesi Veli Yılmaz ise yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Şehit Barbaros Yılmaz, cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliğe defnedildi. 1994’te babası Ali Tamer Yılmaz’ın eşi Serap Yılmaz’ı öldürmesiyle annesiz kalan er, 1997’de babasının da hayatını kaybetmesi sonrasında teyze ve halaları tarafından büyütülmüştü. Yılmaz’ın, çok küçük yaşta kaybettiği babası gibi astsubay olmayı hayal ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kardeşi güçlükle ayakta durabildi

Şehit Onbaşı Yılmaz Oğuzhan Kula için memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent Beldesi’nde tören düzenlendi. Babasını 11 yıl önce trafik kazasında kaybeden, annesi de yeniden evlenince, babaannesiyle birlikte yaşayan şehit Kula’nın cenazesinde ailesi ve yakınları gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesine lise öğrencisi kardeşi 17 yaşındaki Alihan, babaannesi Hüsne Kula, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sorgun Kaymakam Vekili Oğuzhan Sargın, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenazesinde kardeşi Alihan güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Kula, Doğankent Beldesi’nde ikindi vakti cenaze namazından sonra Doğankent Mezarlığı’nda toprağa verildi.