Gündem ‘Her cami bir tapu senedidir’

‘Her cami bir tapu senedidir’

04.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı külliyesi içinde inşa edilen 3 bin kişilik “Beştepe Millet Camii” dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve TBMM Başkanı Yılmaz’ın da katıldığı törenle açıldı

‘Her cami bir tapu senedidir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yapılan 3 bin kişinin ibadet edebileceği camiyi açtı.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan Beştepe Millet Camii’nin açılışına katılarak konuşma yaptı. Açılışa; TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları, bakanlar ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Caminin isminin, “Beştepe Millet Camii” olduğunu açıklayan Erdoğan, “Bu caminin gerek mimarisi, gerek külliye bütünlüğü içindeki konumuyla hem bölgeye, hem Ankara’ya hem de ülkemize çok önemli katkılar sağladığına inanıyorum. Bizim medeniyetimizin en önemli maddi unsurları camilerimizdir. İnşa edilen her cami bu topraklara vurduğumuz yeni bir mühürdür. Bu mühürlerin her biri de coğrafyamızdaki tapu senetlerimizdir. Hamdolsun, büyük bir mücadele sonunda biz yeniden tarihimizin, kültürümüzün kadim mimari anlayışını, yeni bir sentezle, yeni bir yorumla ihya etmeyi, ayağa kaldırmayı başardık. Nasıl İstanbul deyince yedi tepesindeki yedi cami aklımıza geliyorsa inşallah Ankara’yı da aynı özelliğe kavuşturuyoruz. İşte Kocatepe ve Beştepe. Daha sonra bunu takip edecek olan diğer eserlerimiz” diye konuştu. Caminin açılış duasını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yaptı.

Haberin Devamı

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürekli hastalık nedeniyle iki hükümlüyü affetti.