Gündem ‘Hiçbiri doğru değil’

‘Hiçbiri doğru değil’

02.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ/PYD soruşturması kapsamında aralarında Boydak kardeşlerin de olduğu 30’u tutuklu, 27’si tutuksuz, 10’u firari toplam 67 sanığın yargılanmasına Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

‘Hiçbiri doğru değil’

İlk savunmayı yapan Hacı Boydak suçlamaları reddetti. Hacı Boydak, “Tarafıma isnat edilen suçlamalar doğru değildir ve hiçbirini kabul etmiyorum. Tanık Saffet Aslan, neden iftira etmekte? Şimdi neden böyle konuşuyor. İyilikten maraz doğarmış. Aleyhime tanıklık yapanlardan Ekrem Baktır, 14 bin çalışanımızdan birisidir. İstifa etmiş, tazminat alamamıştır. Bu nedenle böyle davrandığını düşünüyorum” dedi.

‘Kendi paramla yaptım’

Boydak, “FETÖ ile iltisaklı dernek ve vakıflara yapılan bağış ve yardımlar toplam yardımlarımızı yüzde 5’ini geçmez. Kendi paramla yaptım. Oğlum İlyas Boydak’ın hesabından bir derneğe yapılan bağış nedeniyle kendisi de 3 aydır tutukludur. Ancak oğlumun hesabından bağışı yapan kişi benim” dedi. FETÖ’nün ne yöneticisi ne de üyesi olmadığını vurgulayan Boydak, “Erciyes Üniversitesi’nde yaptığım yatırımların temel atma törenlerinde gümüş, açılışlarında ise altın madalyalar verildi. Abdullah Gül Üniversitesi’nde terör bağlantısı çıkarsa yargılanacak mıyım? Beraatime karar verilmesini istiyorum”dedi.

Yazarlar