Gündem ‘Hırsız’ suçlamasını gururuna yediremedi

‘Hırsız’ suçlamasını gururuna yediremedi

06.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’da, öğretmenleri tarafından kitap çalmakla suçlanan 12 yaşındaki Ebru Yalçın, üzüntüsünden canına kıydı

‘Hırsız’ suçlamasını gururuna yediremedi

Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Taşbasamak köyünde iki hafta önce ortaokul öğrencisi 12 yaşındaki Ebru Yalçın’ın intihar etmesine, öğretmenlerinin kendisini kitap hırsızlığı ile suçlamasının neden olduğu ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günlerde, okulda 2 hikaye kitabının kaybolması üzerine arama yapıldı. İddiaya göre kitaplar Ebru’nun çantasında çıktı. Bunun üzerine öğretmenler Eda O. Sevil A. ve Alper Ş. odaya çağırdıkları Ebru’yu, kendisini disipline vereceklerini, babasını da jandarmaya bildireceklerini söyledi. Hırsızlık suçlamasını gururuna yediremeyen Ebru, olayı ailesine anlatmadı. Bir gün babası Hudeyda Yalçın (50) ile birlikte kuzuları emzirmeye giden Ebru, bir süre kuzuları sevdi. Sonra da babası ahırdan çıkınca iple kendini tavana asarak canına kıydı.
Baba suç duyurusu yaptı
Ebru’nun ölümündeki esrar, sınıf arkadaşı ve akrabası Yaprak Yalçın’ın olanları anlatmasıyla aralandı. Aile, öğretmenleri Milli Eğitim’e şikayet etti, savcılığa da suç duyurusunda bulundu. 3 öğretmen hakkında soruşturma açılınca görev yerleri değiştirildi. Aile yaşanan olayla ilgili Diyadin’de, “Başka Ebru’ların ölmemesi için kamuoyunu destek olmaya çağırıyoruz” yazılı pankart astı ve el ilanları dağıttı.