Gündem ‘Hocalı Katliamı’ unutulmadı

‘Hocalı Katliamı’ unutulmadı

26.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hocalı Katliamı’nın 25 yıldönümü dolayısıyla Ak Parti, CHP ve MHP kınama bildirisi yayımladı. TBMM Dışişleri Komisyonu “Azerbaycan’ın acısını paylaşıyoruz” açıklamasında bulundu

‘Hocalı Katliamı’ unutulmadı

TBMM Dışişleri Komisyonu, Ak Parti, CHP ve MHP’li üyelerce yayımlanan Hocalı Katliamı’nın 25. yılı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 25 yıl önce 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece, Ermenistan Cumhuriyeti birliklerince Yukarı Karabağ’ın Hocalı kasabasına düzenlenen saldırıda, 613 Azerbaycan vatandaşının vahşice katledildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
‘Uluslararası yargıda hesap’
“TBMM Dışişleri Komisyonunda üyesi bulunan siyasi partilerden Ak Parti, CHP ve MHP olarak, Ermenistan’ın halen uluslararası hukuka aykırı şekilde işgal altında tuttuğu Hocalı’da 25 yıl önce gerçekleştirdiği vahşet dolu katliamı her zaman kalbimizin en derinlerinde hissettiğimizi ifade ediyor, kardeş Azerbaycan halkının acısını en içten duygularımızla paylaşıyor, katliamda hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. İnsanlık tarihinin en kara sayfalarından biri olan Hocalı Katliamı sonuçları itibariyle, bölge huzur, barış, güvenlik ve istikrarı açısından bugün için de bir sorun olma niteliğini korumaktadır. İnsanlık adına kara bir leke olan bu tür saldırgan eylemlerin, acıların ve vahşetlerin tekrarlanmaması adına, uluslararası toplumun bu katliama hak ettiği önemi vermesi ve gerekli tepkiyi göstermesi gerektiğini bir kere daha vurguluyoruz. Bu olayın müsebbiplerinin uluslararası hukukta yargı önüne çıkarılması ve Ermenistan’a da Dağlık Karabağ dahil işgal ettiği bütün Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrımızı yineliyoruz.”

‘Hesap sorulmadıkça acı dinmeyecek’

TBMM Başkanı İsmail Kahraman da Hocalı katliamının yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayarak özetle şunları kaydetti: “Bizler Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikte sevinir, birlikte üzülürüz. Acısı dün gibi taze olan Hocalı’da gerçekleştirilen katliamın faillerinden hesap sorulmadıkça, işlenen bu vahşetten dolayı özür dilenmedikçe bu acı hiçbir zaman dinmeyecektir. Birleşmiş Milletler’den beklentimiz de bu tür katliamların meydana gelmemesi için daha aktif bir rol üstlenmesi ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarındaki Ermenistan işgalinin sona erdirilmesidir.”

Yazarlar