Gündem 'Hollandalı anne Rakka'ya hiç gitmedi' iddiası

'Hollandalı anne Rakka'ya hiç gitmedi' iddiası

21.11.2014 - 16:29 | Son Güncellenme:

.

Hollandalı anne Rakkaya hiç gitmedi iddiası

HOLLANDALI Monique’nin, IŞİD’in üssü olarak bilinen Rakka’ya giderek, kızı Aicha’yı IŞİD’in elinden kurtardığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Alman basınının Hollanda L1 televizyonuna dayanarak verdiği haberlere göre, olayı soruşturanBaşsavcı Roger Bos, Annenin hiç bir zaman Suriye’ye gitmediğini söyledi. Hollanda Haber Ajansı ANP de, Başsavcı Bos’un, anne Monique’nin kızı Aicha’yı büyük bir ihtimalle Türkiye Suriye sınırındaki bir noktadan almış olabileceğini belirttiğini aktardı. Çarşamba günü Hollanda’ya dönen anne ve kızı, Amsterdam Schipol Havalimanı’nda gözaltına alınmış, Aicha hakkında ’terör suçu işlemek’ten soruşturma açılmıştı. Aicha, sosyal medya üzerinden tanıştığı Türkiye kökenli Hollanda vatandaşı ve IŞİD militanı Ömer Yılmaz’a aşık olmuş, onunla evlenmek için Suriye’ye geçmişti. Bir süre sonra annesine mesaj atan Aicha, annesinden kendisini kurtarmasını istemişti. Hollanda basınında çıkan haberlerde ise Anne Monique’nin, önce Türkiye’ye, oradan da IŞİD’in denetimindeki Suriye’nin Rakka kentine gittiği, Rakka’da buluğu kızını IŞİD’in elinden kurtardığı belirtilmiş, dünya basınında da bu yönde haberler verilmişti.

Haberin Devamı

AİLENİN AVUKATI ISRAR EDİYOR

Bu arada Spiegel Online’e konuşan Monique’nin avukatı, savcının açıklamalarına anlam veremediğini belirterek, annenin kızını Rakka’ya giderek kurtardığı iddialarını yineledi. Avukat, Aicha’nın tek başına IŞİD’in elinden kaçmasının mümkün olamayacağını savundu.