Gündem ‘İddianameyi yazan savcının aklı karışmış’

‘İddianameyi yazan savcının aklı karışmış’

23.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin ve Emre Uslu’nun da aralarında bulunduğu 17 sanıklı FETÖ medya yapılanması davasının dördüncü  duruşmasında Ahmet Altan savunmasını tamamladı.

‘İddianameyi yazan savcının aklı karışmış’

‘Cılız bir metin’
İstanbul Adalet Sarayı’ndaki 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanan dördüncü duruşmada tutuklu sanık Ahmet Altan sözlerine “Sayın Yargıç, iddianame olduğu ileri sürülen, zekâdan ve hukuktan yoksun, ağırlaştırılmış müebbet gibi heybetli bir cezayı taşımaya mecali yetmeyen bu cılız metin ciddi bir savunmayı asla hak etmiyor” diyerek başladı. İddianamede kanıt yerine savcının suçlamaları olduğunu belirten Altan “İddianamede girişin ardından Ahmet Keleş diye birinin tanıklığı geliyor. Keleş, Gezi olaylarının bir komplo olduğunu ve Taraf Gazetesi yazarı Ahmet Altan’ın yazıları okunduğunda bunun daha net anlaşılacağını söylüyor. Ben Taraf’tan 2012’de ayrılmışım, onlar hâlâ benim 2013’teki Gezi olayları kapsamında Taraf’taki yazılarımdan, yani olmayan yazılarımdan söz edip iddianameye yazıyorlar. Ben o dönemde Taraf’ta yazmıyordum ama yazsaydım kesinlikle Gezi’yi desteklerdim” dedi.
Altan, kitaplaştırdığı savunmasının öğleden sonraki bölümünde ise özetle şunları kaydetti: “Şimdi gelelim savcının bu konuşmayı suçlamak için yazdığı sonuç bölümüne. İlk cümlesine bayıldım. Savcı, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet üyeleri hakkında tehdit ve hakaretvari söylemlerde bulunmakla’ suçluyor. ‘Hakaret’ demiyor. Belli ki hakaret etmediğimi o da görüyor. Peki, ‘hakaretvari’ demek sert eleştirmek mi? Eleştirmek suç değil. Suç uyduracağım derken savcının aklı iyice karışmış gözüküyor.” l DHA

Haberin Devamı

,