Gündem ‘İki araç patladı’

‘İki araç patladı’

08.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dağlıca’da çatışma haberinin medyada yer almasının ardından Mersin’in Mut ilçesinde yaşayan Sarı ailesi büyük bir endişeye kapıldı.

‘İki araç patladı’

Sarı ailesinin oğlu Uzman Çavuş Hakan Sarı da bölgedeydi. Engelli ve şeker hastası baba Turgut Sarı’ya yaşadığı Hacınuhlu Mahallesi’nin muhtarı Yakup Ceylan yardımcı oldu. Ceylan, dün öğleden sonra Hakan’ı cep telefonundan aradı ve endişeli babanın yüreğine su serpen ses karşı taraftan duyuldu. Hakan Sarı, telefonu kendisi cevapladı ve saldırıyı sıyrıklarla atlattığını söyledi. Hakan Sarı’yla önce muhtar ardından da babası konuştu. Milliyet’e konuşan baba Turgut Sarı, o kısacık telefon konuşmasın şöyle anlattı: “Oğlum saldırıyı ufak sıyrıklarla atlatmış. Durumu şu anda gayet iyiymiş. Üç araç gidiyorlarmış. Öndeki iki araç patlamış. Oğlum üçüncüsünde olduğu için kurtulmuş. Daha operasyon devam ediyormuş, ‘Daha operasyon yerindeyiz’ dedi. Kendisi gayet iyiymiş. Genelkurmay açıklama yapmadığı için daha fazla bir şey de diyemedi. Sadece bize iyi olduğunu söylemek istemiş. Şehitlerimize de Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim.”
Uzman Çavuş Sarı ile konuşanlardan biri de Muhtar Yakup Ceylan’dı. Ceylan da Hakan Sarı’yla yaptığı görüşmeyi şöyle anlattı:
“Şu anda durumunun iyi olduğunu öğrendik. Çok açık detaylı konuşamadık. İki tane önden giden zırhlı aracın patlatıldığını, kendisinin de üçüncü araçta arkasından giderken çatışmalara girdiğini anlattı. Ufak tefek sıyrıklarla atlattığını söyledi. Halen çatışma bölgesinde olduklarından ve durumlar kritik olduğundan, ancak iyi olduğunu babasına iletebildi. Vatan millet uğruna yapılacak her şeyi yaptıklarını söyledi.”