Dünya ‘İkili ilişkilere müdahale’

‘İkili ilişkilere müdahale’

24.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Savunma Bakanı Fikri Işık, NTV’de katıldığı programda, “Ambargo kararı uygulayan ülkelerin Katar’a gönderdikleri talep listesinde Katar’daki Türk askeri üssünün kapatılması da var. Ne dersiniz?” sorusu üzerine, arzularının, sorunların bir masanın etrafında oturulup konuşularak çözülmesi olduğunu vurguladı.

‘İkili ilişkilere müdahale’

Bu yapılırken de ikili ilişkilerin mümkün olduğu kadar zarar görmeyeceği bir üslup ve yöntemin olmasının gerektiğine işaret eden Işık, “Böyle bir talep varsa, ki ben henüz o talebi resmi olarak görmedim, bu tabii ikili ilişkilere müdahale anlamı da taşıyabilir” ifadelerini kullandı. Katar’daki Türk askeri üssünün hem Katar’ın hem de bölgenin güvenliği için önemli olduğunun altını çizen Işık, “Orada bölgenin güvenliğinden taviz verme, bir çelişki de oluşturabilir” diye konuştu.
Bakan Işık, “Katar’da büyük bir Amerikan üssü de var. Türk askeri üssünün kapatılması neden şartlar içinde?” sorusu üzerine, bunun biraz da ülkeler arasındaki güç ilişkisinin bir tezahürü olabileceğini ifade etti. Işık, “Net olarak bilemiyorum, metni de görmedim. Ama Katar’daki Türk üssü, hem Katar askerinin eğitimi hem Katar ve bölgenin güvenliği amacıyla yapılan bir faaliyettir. Bundan hiçbir ülkenin rahatsız olmaması lazım. Aksine Türk üssünün orada güçlenmesi, Körfez bölgesinin güvenliği açısından son derece önemli bir adım olur” değerlendirmesini yaptı. Işık, bu askeri anlaşmanın yeniden masaya getirilmesi ihtimali olup olmadığına ilişkin de “Böyle bir ihtimal bizim açımızdan şu anda yok” yanıtını verdi.

Haberin Devamı