Gündem ‘İnsanlığa saldırıdır’

‘İnsanlığa saldırıdır’

19.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakanlar Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ ve Faruk Çelik, Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Alper İnanç’ın hakim olan eşi Hatice İnanç’ı hastanede ziyaret etti.

‘İnsanlığa saldırıdır’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ilçeye gelerek saldırı düzenlenen Yenişehir Mahallesi’ndeki lojmanlarda inceleme yaptı. Bakan Soylu, saldırıda kullanılan aracın Mardin Mazıdağı’ndan, olaydan yaklaşık 3.5-4 saat önce hareket ederek Viranşehir’e intikâl ettiğini belirtti. Sürücünün kaçarak olay yerinden uzaklaştığını ve uzaktan kumandayla aracı patlattığını belirten Soylu, ilk anda olaya müdahale etmek isteyen üç bekçi ve bir polisin geldiği sırada olayın yaşandığını söyledi. Soylu, olayda bir kediye süt verebilmek için apartman boşluğuna gelen 11 yaşındaki çocuğun şehit düştüğünü kaydetti. Soylu, “Tam aracın park edildiğini gören emniyet bekçilerimizden biri silahlı müdahalede bulunarak şahsı takip etmeye çalışırken, tam aracın yanından geçerken araç patlatılmış ve emniyet bekçimiz İbrahim Kete de şehit olarak Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Şu anda hastanelerimizde 2’si yoğun bakımda toplam 11 yaralımız mevcuttur. Yaralılarımızdan iki tanesi emniyet bekçimiz, biri başsavcımızın eşi hakime hanım. Diğer yaralılarımız da yine lojmanlarda oturan adliye lojmanlarının sakinleri. Bu terör olaylarının amacı bütün milletimizce malumdur. Gerek İzmir Adliyesi’nde gerekse Viranşehir Adliye konutlarına yönelik bu terör hedefinin genel amacı başta güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesindeki kararlılığını etkilemektir” dedi.
‘Lanetliyoruz’
Bakan Bozdağ da “Milletimize, devletimize, birlik ve kardeşlik hukukumuza yapılmıştır. Bu saldırılar adalet görevi yapan, milletimizin adalet beklentisini doğru bir şekilde yerine getirmek için gece gündüz çalışan hakim ve savcılarımızın, adaleti ayakta tutmak iradesini asla zaafa uğratmayacaktır” dedi. Bakan Çelik ise “Tabii bu saldırı adalet camiamıza dönük gibi, bir yönüyle doğru ama aslında bu saldırının 250 bin Viranşehirliye dönük bir saldırı olduğunu, insanlığa dönük bir saldırı olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
‘Şeref madalyası’
Üç bakan, patlama esnasında yaralanan Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Alper İnanç’ın hakim olan eşi Hatice İnanç’la da görüştü. Hakim İnanç’ın, “Atlatabileceğimiz en hafif şekilde atlattık, hainler fırsat bulamayacak” sözleri üzerine Bakan Faruk Çelik, “Bu ülke için güzel hizmetleriniz şeref madalyası olacak bu şerefsizlere karşı” karşılığını verdi.