Gündem ‘İnsanlık sona yaklaşıyor’

‘İnsanlık sona yaklaşıyor’

29.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pakistan’daki lunaparka yapılan bombalı saldırıya ünlü isimler sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. İki çocuk annesi Çağla Şıkel, ‘Her bir çocuk için ciğerim yanmakta’ diyerek terörü lanetledi

‘İnsanlık sona yaklaşıyor’

Pakistan’ın Lahor şehrindeki Gülşen-i İkbal adlı lunaparka yapılan bombalı saldırıdan sonra ünlü isimler sosyal medyadan tepki gösterdi.

Bazı ünlü isimler lunaparkın fotoğrafını paylaşırken bazıları da Pakistan’ın bayrağını paylaşarak terörü lanetledi.

‘Ciğerim yanmakta’
Kadın ünlülerin sert mesajlar yazdığı paylaşımlarda en büyük tepki iki çocuk annesi Çağla Şıkel’den geldi. Şıkel, yaşanan olaydan sonra takip ettiklerini ve takipçilerini uyararak, “Her bir çocuk için ciğerim yanmakta... Ayakkabı, çanta, takip gibi şeyler yazanı ya da selfie koyup gülümseyeni insandan saymam.

Bugün, yüreğimden ve haykırarak Allah belanızı versin, amin!” yazarak duygularını dile getirdi.

‘Kini kusmaya başladı’
Anne olan Gamze Özçelik de teröre sert tepki gösteren isim oldu. Afrika’da çocuklarla zaman geçiren Özçelik, “Dünya yıllardır üzerinde biriktirilen kini ve öfkeyi çok ağır bedellerle kusmaya başladı. Olan masum canlara oluyor” yazdı.

1.5 yaşında çocuğu olan Hande Ataizi, “İnsanlık sona hızla yaklaşıyor. Nasıl kıyarsın ya o çocuklara bir anne olarak içim burkuluyor” yorumunda bulundu.

‘Sözün bittiği yer’
- Tülin Şahin: Danimarka’da tüm eğitim hayatım boyunca çok sayıda farklı ırktan, renkten ve dinden arkadaşlarım vardı. Birlikte yaşardık. Bu mümkün! Yeter ki insana sadece insan gibi bakmak ve insan gibi davranmak.
- Deniz Akkaya: Çocukları hedef alan bir saldırı, zerresinde vicdan barındırmaz.
- Melisa Sözen: Bizi nefessiz bırakan bu nefretinize lanet olsun.
- Azra Akın: İnsan olarak utandığım gün... Sözün bittiği yer.