Dünya‘IŞİD savaşı sona erene dek Barzani iktidarda’

‘IŞİD savaşı sona erene dek Barzani iktidarda’

16.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

IŞİD’in işgal ettiği Musul’un geri alınmasına yönelik Irak ordusunun hazırlığı sürerken, Peşmergeler, operasyon öncesi Musul’a ulaşan stratejik bir köprü ve noktaları ele geçirdi.

‘IŞİD savaşı sona erene dek Barzani iktidarda’

Başkomutan sıfatıyla Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, cephede operasyonları yönetiyor. Barzani’nin oğlu Mensur Barzani, koalisyon ülkelerinin verdiği silahlarla IŞİD’e karşı büyük ilerleme kaydettiklerini belirterek, “IŞİD’in savaşacak gücü kalmadı” dedi. 8 bin peşmergenin katıldığı operasyonda Musul’a doğru 21 kilometre ilerleme sağlandı.

Haberin Devamı

Barzani’nin başkanlık tartışmasına ise ABD noktayı koydu. ABD Başkanı Barack Obama’nın Temsilcisi Brett McGurk’un, “IŞİD savaşı sona erene kadar Mesud Barzani’nin Kürdistan Bölgesi Başkanı kalacağını, bunun da en az 2017’e kadar süreceğini söylediği” belirtildi.

Goran (Değişim) hareketi ve KYB, Barzani’nin başkanlığının sona erdiğini ileri sürüp yeni başkanın belirlenmesine yönelik seçim yapılmasını istiyordu. Ancak Musul operasyonunun yaklaşması nedeniyle bölgede başkanlık tartışması ikinci plana itildi.