Gündem ‘İşkence evi’ davasında aileye 237 yıl

‘İşkence evi’ davasında aileye 237 yıl

25.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Evinden kaçtığında 14 yaşında olan kız çocuğu, onu bulan polise korkunç yaşamını anlattı. Kızın babası, annesi, teyzesi ve eniştesinin aralarında bulunduğu sanıklar hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan toplam 237’yi bulan hapis istendi

‘İşkence evi’  davasında  aileye 237 yıl

Geçen yıl Mimaroba’da evinden kaçan 14 yaşındaki kız çocuğunun ifadesi doğrultusunda babası, annesi, teyzesi ve eniştesinin de aralarında bulunduğu sanıklara 108 yıldan 237 buçuk yıla kadar dava açıldı.

Haberin Devamı

Büyükçekmece Mimaroba’da yaşayan Ç.K.’nın ailesi, geçen aralık ayında jandarmaya yaptıkları başvuruda 14 yaşındaki kızlarının kaybolduğunu bildirmiş, polisler 26 Aralık 2014 tarihinde hakkında kayıp ihbarı yapılan Ç.K.’yı Bakırköy’de bir sokakta bulmuştu. Ç.K.’nın ifadesi, annesi, babası, abisi, teyzesi, teyzesinin eşinin de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında soruşturma başlatılmasına neden oldu. Ç.K. ifadesinde, teyzesi A.K.’nın kendisini (51) imam nikâhlı eşi H.D.(52) ile olmaya zorladığını anlattı. İfadesinde eniştesi H.D.’nin 4-5 kez kendisi ile cinsel ilişkiye girdiğini belirten Ç.K., “Eniştem bana tecavüz etti. Karşı koymaya çalıştım, gücüm yetmedi. Teyzem bana yardım etmedi dedi.

Anne her şeyi biliyordu!

Haberin Devamı

Ç.K. ayrıca babası M.K.’nın (55) bu olaydan bir süre önce evlerine gelen annesinin kuzeni olan kardeşler E.Ç. (28) ve R.Ç.’ye (25) kendisini pazarladığını öne sürdü. Bu iki kardeşin, sırayla kaldığı odaya gelerek kendisi ile birlikte olduğunu öne sürdü. Ç.K., babasının kendisini evlerinin yanında bulunan bir şantiyede bekçi olarak çalışan A.Ş.’ye de para karşılığı sattığını söyledi. C.K.’nın ablası D.K. da (27) ifadesinde, 10 yaşındayken babası M.K. tarafından para karşılığı pazarlandığını söyledi. Anne F.K. ifadesinde, eşi M.K.’nın küçük kızları Ç.K.’yı kuzenleri E.Ç. ve R.Ç.’ye pazarladığını doğruladı. Anne F.K., korktuğu için bu duruma ses çıkarmadığını iddia eti.

Adli Tıp raporu doğruladı

Ç.K.’nın polis tarafından bulunduğu gün üzerinde bulunan eşofman ve kazağının Adli Tıp Kurumu’na yollandığı, gelen raporlarda eniştesi H.D.’ye ait sperm hücresinin eşofmanın üzerine görüldüğü belirtildi. Ç.K. ve ablası D.K.’nın ifadeleri üzerine başlatılan soruşturma sonucunda baba M.K., enişte H.D., akrabaları R.Ç. ve E.Ç. ile komşuları A.Ş. sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemede 28 Aralık 2014 tarihinde tutuklandılar. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 5’i tutuklu toplam 8 kişi hakkında iddianame düzenleyerek dava açtı. İddianamede kardeşler Ç.K. ve D.K. mağdur, baba M.K., anne F.K., abi B.K., teyze A.K., enişteleri H.D., annelerinin kuzenleri R.Ç. ve E.Ç. ile komşuları A.Ş. şüpheli olarak yer aldı. Bu kişiler hakkında, “Cebir ve tehdit yoluyla yakın akraba olan çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “Yakın akraba olan çocuğu fuhuşa teşvik etme”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından 8 yıldan 52.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz hafta üçüncü duruşmayı yaptı. İlk duruşmada sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. 10 Temmuz tarihinde görülen üçüncü duruşmada H.D.’nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, baba M.K., kuzenleri R.Ç. ve E.Ç. ile komşuları A.Ş.’nin tahliyesine karar verdi.

Pedagog: Korkuyor
Mağdur Ç.K., 12 Haziran tarihinde yapılan ikinci duruşmaya pedagog eşliğinde getirildi. Ç.K.’nın ifadesi üzerine görüşü sorulan pedagog, “Sanıklar arasında aile bireyleri olduğundan psikolojik baskı altında kalarak ifadesini değiştirdiğini düşünüyorum. Ben kendisiyle görüştüğümde babası ve abisinden şikayetçi olmadığını, onların bir şey yapmadığını söyledi. Ancak bunları söylerken göz temasından kaçınmaktadır. Bu sebeplerle kovuşturma aşamasındaki beyanında samimi olmadığını düşünüyorum” dedi.