Gündem ‘İşkence gördük’

‘İşkence gördük’

12.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abu Dabi’de yaşayan dedesinden yüklü miktarda miras kaldığını iddia eden müvekkili adına araştırma yapmak için Birleşik Arap Emirlikleri’ne giden avukat Aykut Ergil, kendisine yardım eden İstanbul Barosu Dış İlişkiler Başkanı avukat Metin Uraçin’le birlikte 27 Ekim’de “sahte belgelerle emirin bankasını dolandırmaya kalkışmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

‘İşkence gördük’

İki avukatın serbest kalması için İstanbul Barosu harekete geçmiş, Abu Dabi’de 35 gün kalan İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Hasan Kılıç, 3 duruşma sonunda Ergil ve Uraçin’in özgürlüğe kavuşmasını sağlamıştı. 9 Ocak’ta çıktıkları mahkemede beraat eden avukatlar önceki akşam İstanbul’a döndü.
Havalimanında akrabaları ve arkadaşları tarafından karşılanan avukatlardan Vahit Aykut Ergil, “Eziyet, işkence gördük. Ayaklarımıza pranga bağlandı, bileklerimize kelepçe bağlandı ama biz hiçbir zaman eğilmedik. Alnımızın akıyla mesleğimizi icra ettik. Bunun için bize çamur atmaya kalktılar. Beraat kararı da bizi haklı gösterdi” dedi.
‘Prangayla ifade’
Avukat Metin Uraçin ise şunları söyledi: “Önce saçlarımızı kestiler, sonra tek tip elbiseden giydirdiler. Her şeyi aldılar üzerimizden. Ayaklarımıza pranga, ellerimize zincir uygulamasıyla dünyayla irtibatımızı kestiler. Yargılama sırasında ayağımızdaki prangayı sökmediler. İstanbul Barosu olmasaydı bugün burada olamazdık.”

Yazarlar