Gündem ‘İsmim Neo-Nazilerin hedef listesindeydi’

‘İsmim Neo-Nazilerin hedef listesindeydi’

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni filmi ‘In the Fade’ bugün Cannes Film Festivali’nde gösterilecek olan Fatih Akın, Variety dergisinden Alissa Simon’a bir söyleşi verdi.

‘İsmim Neo-Nazilerin hedef listesindeydi’

Yönetmenin yeni filmi ‘In the Fade’, eşini ve oğlunu bombalı bir saldırıda kaybeden Katja’nın, yas tutma sürecine ve hayatını değiştiren bu olayın sorumlularından almak istediği intikama odaklanıyor. Diane Kruger‘ın Katja’yı canlandırdığı filmin kadrosunda Numan Acar, Ulrich Tukur, Johannes Krisch, Denis Moschitto ve Samia Chancrin’in aralarında olduğu isimler bulunuyor.

Katja’nın Neo-Nazilerden intikam mücadelesine değinen ‘In The Fade’ hakkında Simon’ın Neo-Nazi grupların Almanya’da hâlâ aktif olup olmadığı sorusu üzerine Fatih Akın şu cevabı verdi: “Öyle ya da böyle, geçmişimden dolayı ben de bu ülkede bir ‘öteki’yim. Siyah saçlarım var, annem babam Türkiye’den gelme. Bu tür zenofobik saldırılar için harika bir hedefim. Birkaç yıl önce Nuremburg 2.0 diye bir internet sitesi bir liste yayınlamıştı. Politikacıları ve sanatçıları listelemişlerdi. Benim adım da o listedeydi, bir Neo-Nazi hedefiydim. Beni bu filmi yazmaya ve çekmeye iten de, bu grupların muhtemel hedefleri arasında olmam oldu. Bu filmle bir anlamda onlara karşılık veriyorum.”

Akın, röportajda ufuktaki projeleriyle ilgili ipuçları da paylaştı. Yönetmenin ‘In The Fade’den sonraki filmi bir romana dayanacak. Fatih Akın ayrıca, Ortadoğu’da savaşı konu edinecek bir başka proje daha çekmek istiyor.