Ekonomi ‘İzmir’ ihalesi Teknik Yapı’nın

‘İzmir’ ihalesi Teknik Yapı’nın

21.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

EMLAK Konut GYO ve Tariş Kooperatif Birlikleri arasında imzalanan protokol ile Emlak Konut GYO, İzmir Alsancak’ta Liman Arkası olarak bilinen bölgede yeni bir proje hayata geçiriyor.

‘İzmir’ ihalesi Teknik Yapı’nın

2 etap halinde hayata geçecek projede ilk etap ihale süreci tamamlandı. Dün yapılan ihaleye 10 şirket katıldı. Teknik Yapı 1 milyar 672 milyon satış geliri, yüzde 35’e denk gelen 585 milyon 200 bin şirket payı ile ihalenin kazananı oldu.
Yılmaz İnşaat, Nuhoğlu İnşaat, Mesa İnşaat, Pekintaş Yapı- Burakcan İnşaat Ortaklığı, İzka İnşaat, YP İnşaat, Artes İnşaat, Fema İnşaat-KLV İnşaat Ortaklığı, Pramid Yapı-Al-ga İnşaat Ortaklığı da ihaleye katıldı. Toplamda 143 bin 366 metrekare büyüklüğünde iki etap üzerinden gerçekleştirilecek bu proje ile bölgenin sosyal, kültürel ve teknik altyapı ihtiyaçlarını da karşılaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Anadolu açılımı...

Teknik Yapı, Alsancak’ta gerçekleştireceği karma projeden elde edeceği hasılattan en az 585,2 milyon lirayı Emlak Konut GYO’ya verecek. Teknik Yapı’nın Emlak Konut ile birlikte Denizli ile başlayan Anadolu’ya açılımının süreceğini belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “İzmir’e kendisi gibi güzel bir proje yapmayı düşünüyoruz. İstanbul’da kazandığımız kaliteli konut anlayışını İzmir’de de seviyeyi daha da artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.