Gündem ‘Kaçmadım, doktora için İtalya’ya gittim’

‘Kaçmadım, doktora için İtalya’ya gittim’

08.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkındaki ‘İtalya’ya kaçtı’ iddialarını yalanlayan Bilal Erdoğan ‘Ara verdiğim doktoramı tamamlamak için İtalya’dayım’ dedi

‘Kaçmadım, doktora için İtalya’ya gittim’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, “İtalya’ya kaçtığı” yönündeki haberlere ilişkin olarak, 2012’den beri ara verdiği doktorasını tamamlamak için geçici süreyle İtalya’da bulunduğunu belirterek, hakkında yapılan yalan haberler ve algı operasyonlarıyla ilgilenmediğini; avukatının, kişilik haklarına saldıranlara karşı hukuk mücadelesini başlatacağını kaydetti.

Haberin Devamı

‘Korkaklar kaçar’

Bilal Erdoğan, “Doktora bitince ülkeme dönecek, inşallah son nefesime kadar da ülkemde yaşayacağım. Sadece korkaklar kaçar. ‘İtalya’ya kaçtı’ yalanını üretenler ve yayanlar acaba aynada kendilerine nasıl bakabiliyorlar? Haydi aynada yüzlerine bakabiliyorlar, peki çocuklarının, eşlerinin, anne babalarının yüzüne nasıl bakabiliyorlar? Gerçekten acınası haldeler” ifadelerini kullandı.

Hakkında, “İtalya’ya kaçtı” şeklinde haber yapılan Bilal Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Washington’daki Johns Hopkins Üniversitesi’nde başladığı doktoraya 2009’dan itibaren İtalya’da devam ettiğini ancak sağlık sorunları nedeniyle 2012’de eğitimine ara verdiğini dile getirdi.

Doktorasını tamamlamak üzere geçici bir süreyle İtalya’da bulunduğunu vurgulayan Bilal Erdoğan, “İtalya’ya kaçtığı” yönündeki değerlendirmelerin ahlaka, vicdana sığmayan algı operasyonları olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

‘Bayramda geldim’

Erdoğan, İtalya’ya 30 Ağustos’ta geldiğini ve çalışmalara başladığını anlatarak, “10 gün önce de Kurban Bayramı için Türkiye’deydim. İnşallah bu süre içinde de fırsat buldukça ülkemi ziyaret edeceğim. İnşallah son nefesime kadar da ülkemde yaşayacağım. Sadece korkaklar kaçar” dedi. Bilal Erdoğan, medya ve sosyal medyada hakkında ortaya atılan iftiraları izlemediğini ve bunlarla ilgilenmediğini, tamamen tez çalışmasına yoğunlaştığını vurguladı.