Ege 'Kalbe de seslenin'

'Kalbe de seslenin'

25.02.2017 - 04:18 | Son Güncellenme:

İzmir’e gelen Şilili reklamcı Ferrada, “Referandum süreciniz hükümete karşı ‘evet’ ya da ‘hayır’a dönmüş durumda. Kazanmak istiyorsanız, anayasanın nasıl olacağını anlatın” dedi

Kalbe de seslenin

ŞİLİ’de 1988’de Pinochet’nin kaybettiği referandumdaki kampanya başarısıyla ‘Hayır’ın kazanmasını sağlayan ve ‘No’ filmine ilham kaynağı olan reklamcı Eugenio Francisco Garcia Ferrada, İzmir’de 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği refarandumuna yönelik kampanyaya öneriler verdi.

Ferrada ‘Hayır’ kampanyasının akla ve mantığa değil kalbe hitap etmesi, insanları bir ideal ve hayale ulaşmak için oy vermeye çağırması gerektiğini söyledi, “İnsani değerleri öne çıkarmak gerekiyor” dedi.

‘Kararlılık çözer’

CHP Gençlik Kolları’nın davetiyle Türkiye’ye gelen Eugenio Francisco Garcia Ferrada İzmir’de CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Asuman Ali Güven ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz’la birlikte Şili’deki kampanya ve Türkiye’deki kampanyayla ilgili soruları yanıtladı. Ferrada şöyle konuştu:

“Sizin referandum süreciniz hükümete karşı ‘evet’ ya da ‘hayır’a dönmüş durumda. Bu anayasal durumun insanlar tarafından anlaşılması zor. O yüzden kazanmak istiyorsanız, anayasanın nasıl olacağını anlatmanız gerekiyor. Gelecek ülke nasıl olacak, bunu belirtmeniz gerekecek. ‘Hepimiz için güzel olacak bir ülke ortaya koymamız gerekiyor’ demelisiniz. ‘Bu ideale ve rüyaya ulaşmak için oy vermeniz gerekiyor’ demelisiniz. Bu hayal de tüm Türklere hitap etmeli. Buna hükümet taraflısı olan grup da dahil. Bu şekilde kararsız olacak grupları da bir karara vardırabilirsiniz. Kararsızlık ve korkuyu da bu kararlılık çözecektir.”

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Anayasa hakkında halkı bilgilendirmeliyiz. Tek tek anlatmamız gerekiyor. İzmir’de 20 bin partilimiz çalışıyor” dedi.

‘Bu gençlik merkezi gibisi dünyada yok’

İzmir’de çeşitli ziyaretlerde bulunan dünyaca ünlü reklamcı Eugenio Francisco Garcia Ferrada, Buca Belediyesi’nin Tarık Akan Gençlik Merkezi’ne sürpriz bir ziyarette bulundu. Tarık Akan Gençlik Merkezi’ni gezen Ferrada, yetkililerin “Türkiye’de benzeri olmayan bir gençlik merkezi” ifadesine de “Dünyada benzeri yok” karşılığını verdi. 2017 yılı içinde yapımına başlanacak Kültür Merkezi’nin temel atma törenine de davet edilen Ferrada, “Ona da katılmak isterim” dedi. 4 binin üzerinde üyesi bulunan Tarık Akan Gençlik Merkezi’ni gezen, bovling ve langırt oynayan Ferrada, merkezde bulunan gençlerle de sohbet etti.